Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Beschonken bestuurder op de kop in de sloot

wo 22 juli 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 30-jarige Damwâldster zat woensdag ongeschonden tegenover rechter Klaas Bunk, maar dat had ook zomaar anders kunnen zijn. De man was in de nacht van 17 april met zijn Alfa 156 op de kop in de sloot naast de Haadwei tussen Dokkum en Damwâld beland. Hij en zijn -vrouwelijke- inzittende liepen een nat pak op en ze moesten naar het ziekenhuis. Of de Damwâldster of zijn passagiere letsel hadden werd niet duidelijk.

Wat wel duidelijk was dat het ongeval de nodige gevolgen heeft gehad. De auto was total loss, de Damwâldster raakte zijn rijbewijs kwijt en hij moet verplicht deelnemen aan een cursus van het CBR die hij ook nog zelf moet betalen. 'Het is een gigantisch grote fout geweest', zei de man. Hij had teveel gedronken, drie keer meer dan is toegestaan.

Dat, in combinatie met een te hoge snelheid en een verkeerde inhaalmanoeuvre, de Damwâldster zei dat hij had ingehaald 'aan een kant die niet mag', leidde tot een slippartij. De meeste zorg ging uit naar de passagiere. Daarmee was het volgens de Damwâldster goed afgelopen, maar hij had wel behoorlijk in de stress gezeten. Hij betaalt alle onkosten die de vrouw als gevolg van het ongeval heeft moeten maken.

Ondertussen heeft hij de drank zo goed als afgezworen. 'Ik drink nu één of twee biertjes in de week', aldus de Damwâldster. Hij was zo schuldbewust dat hij vlak na het ongeval aan een agent vroeg om zijn rijbewijs in te nemen. 'Dat vond die agent niet nodig', zei de Damwâldster. En dat terwijl hij meteen had toegegeven dat hij had gedronken. Dat werd later middels een bloedproef vastgesteld.

Toen die uitslag binnen was moest hij het rijbewijs alsnog inleveren, net nadat hij een andere auto had aangeschaft. Na drie maanden kreeg hij het rijbewijs terug. Hij zal het niet opnieuw kwijtraken. De rechter veroordeelde hem tot een rijontzegging van twaalf maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk. De Damwâldster moet wel een boete van 750 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!