Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

OM stapelt 'fout op fout' in mishandelngszaak

ma 20 juli 2015, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Politierechter Klaas Bunk verklaarde het openbaar ministerie (OM) maandag niet-ontvankelijk in de strafzaak van een 49-jarige Damwâldster. De man moest terechtstaan voor mishandeling en bedreiging. Dat zou in december 2013 hebben plaatsgevonden. In januari 2014 kreeg de Damwâldster te horen dat hij in april van dat jaar voor de rechter moest verschijnen. Die dagvaarding werd later ingetrokken met de mededeling dat er een andere zittingsdatum zou komen.

De volgende dagvaarding kwam in september 2014 in de bus ... voor een zitting in mei 2014. De Damwâldster had het daar in principe bij kunnen laten en maar hopen dat de zaak als een nachtkaars was uitgegaan. Maar hij wilde weten waar hij aan toe was. En dus liet hij advocate Sjoertje Bergsma een telefoontje plegen naar het OM. Het OM gaf toe dat er een fout was gemaakt en die zou rechtgezet worden. Toch ging het met de volgende dagvaarding weer mis.

Die werd in november 2014 door de politierechter nietig verklaard. Naar aanleiding van die zitting stuurde de advocate een brief naar het OM met het verzoek om de zaak dan maar te seponeren. Het OM antwoordde dat dat niet ging gebeuren en de Damwâldster werd in mei van dit jaar opnieuw gedagvaard, nu voor de zitting van de politierechter van maandag 20 juli. Op die zitting verzocht Bergsma rechter Klaas Bunk om het OM niet-ontvankelijk te verklaren. De advocate vond dat het OM had 'steek na steek' had laten vallen.

Officier van justitie Meine Geerds reageerde door te zeggen dat de zaak 'niet de schoonheidsprijs' verdiende, maar hij zag daarin geen aanleiding om het OM niet-ontvankelijk te verklaren. Een verdere uitleg bleef uit en daar nam de rechter geen genoegen mee. 'Dat het een keer fout gaat begrijp ik wel, maar dit is fout op fout stapelen', zei Bunk. Hij vond dat het OM teveel steken had laten vallen die geen nadere uitleg hadden gekregen. 'Dat vind ik te mager', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto