Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Fiets is een kwartiertje weg: toch diefstal

vr 17 juli 2015, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Iets -zonder toestemming- van iemand meenemen omdat je zelf nog iets tegoed hebt van diegene is diefstal. Dat weet een 60-jarige Gorredijker nu ook. Die had in oktober vorig jaar de fiets van een kennis meegenomen omdat die kennis nog een jas van hem zou hebben. Eigenlijk zou de Gorredijker een traytje bier krijgen, als compensatie voor de jas, maar dat was er volgens de man ook nooit van gekomen.

En dus zat hij vrijdag tegenover politierechter Willem Sikkema op verdenking van diefstal. De fiets die hij had meegenomen was van de dochter van de dorpsgenoot. Die had haar vader gewaarschuwd toen ze Gorredijker met haar fiets zag. De vader belde op zijn beurt de politie. Daarna belde hij de Gorredijker. Die bracht de fiets gauw terug, maar toen was het al te laat. De man zei dat hij dacht dat de fiets van zijn dorpsgenoot was.

'Het was meer een vergelding omdat ik dat traytje bier nog niet had', merkte hij op. Hoewel de fiets volgens de verdachte binnen een kwartier weer bij de eigenaar was, ging de rechter toch uit van een voltooide diefstal. De Gorredijker had als 'heer en meester' over de fiets beschikt, zoals het juridisch heet. Hij wilde het rijwiel gebruiken als een soort drukmiddel. Hij kreeg een voorwaardelijke boete van 250 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!