Account
Logo
Zoeken
8 °C

10e editie Keningsljeppen Burgum

do 16 juli 2015, 23.21 uur

BURGUM - Zaterdag a.s., 18 juli om 19.00 uur vindt op de accommodatie "De Jint" in Burgum de jaarlijkse klassieker "Keningsljeppen" plaats. Plaatselijk favoriet en regerend Fries kampioen Bart Helmholt staat in dit nieuwe seizoen weer borg voor goede prestaties. Hij sprong dit jaar de beste seizoensprestatie met een sprong van 21.04 m. Is hij in staat de regerend Kening, Thewis Hobma uit Harlingen, van de troon te stoten?

Bij de dames zijn alle ogen gericht op Marrit van der Wal van It Heidenskip. Zij is de eerste dame die dit seizoen de 17-meter grens wist te passeren met een nieuw Ned. Record van 17.04m en is de regerend Keninginne. De prins van 2014, Feike Stellingwerf uit Workum is inmiddels junior en kan zijn titel dus niet verdedigen. Bij de jongens zien we dit seizoen een open strijd met vele kanshebbers op de Prinsentitel.

Meteen na de gelijktijdige slotsprong van de Kening, Keninginne en Prins, met de Friese vlag in de top van de pols, worden zij in het zandbed gehuldigd en krijgen zij van wethouder Houkje Rijpstra de keningshangers uitgereikt. Zaterdagmorgen om 10.00 uur is er een regiowedstrijd voor de beginnende jeugd. 's-Middags om 14.30 uur vindt de 2e klas wedstrijd in de ROC Friese Poort Competitie plaats. Het bijzondere van deze wedstrijd is dat een deelnemer zich zou kunnen plaatsen voor de grote finale van 's-avonds.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie