Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Drachtster breekt mobiel vriendin doormidden

vr 10 juli 2015, 14.30 uur

LEEUWARDEN - 'We konden niet met elkaar en we konden niet zonder elkaar', bekende een Drachtster (29) tegenover politierechter Jolanda Lootsma. De Drachtster zou zijn (ex-) vriendin tot twee keer toe hebben mishandeld. Ook had hij haar telefoon vernield. Dat laatste bekende de Drachtster vlot. Hij had op 27 juli vorig jaar uit boosheid de telefoon in tweeën gebroken omdat zijn vriendin rare dingen die ze over hem op Facebook had gezet niet wilde verwijderen.

Hij zou haar toen ook stevig bij de bovenarm hebben gepakt, met een blauwe plek als gevolg. De vriendin had de politie gebeld omdat ze wou dat de Drachtster de woning verliet. Dat wou hij weer niet. 'Het is mijn woning', zei hij tegen de rechter. Voor het vernielen van de telefoon werd hij vrijgesproken. Op de dagvaarding stond een verkeerde datum. De vernieling was op de dagvaarding gekoppeld aan een eerdere mishandeling, op 22 juli. Een verschil van vijf dagen vond Lootsma wat teveel van het goede.

Zij achtte wel bewezen dat de Drachtster op diezelfde dag zijn vriendin had vastgepakt en op de grond gegooid. De Drachtster vond dat hij uit zelfverdediging had gehandeld, zijn vriendin zou hem een knietje in het kruis hebben gegeven. De rechter vond dat de man weg had moeten gaan. Hij kreeg een voorwaardelijke boete van 250 euro. De twee kemphanen kunnen kennelijk toch wel zonder elkaar. Ze zijn niet meer bij elkaar, maar ze hebben zelf wel een goede omgangsregeling voor de kinderen getroffen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer