Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Makelaar vervalst kredietaanvraag: werkstraf

di 7 juli 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Een 48-jarige makelaar uit Drachten heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting. De man heeft eind 2013 met vervalste papieren via internet 25.000 euro krediet aangevraagd en gekregen. Hij is door de politierechter in Leeuwarden bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De zaak kwam aan het licht toen de kredietverstrekker er achter kwam dat de Drachtster niet werkzaam was bij het bedrijf dat hij op zijn aanvraag had ingevuld.

Het geld was toen al overgemaakt. Ook bleek dat de makelaar niet alleen de werkgeversverklaring had vervalst, hij had ook geknoeid met een salarisstrook en een bankafschrift. Bij de politie had hij verklaard dat hij in geldnood zat. Hij liep achter met de hypotheek en hij had andere (privé-) schulden. Nadat het bedrog was uitgekomen sprak hij af met de kredietverstrekker dat hij per maand 250 euro terug zou betalen. Dat zou hij volgens eigen zeggen sindsdien ook keurig hebben gedaan.

Desondanks had de kredietbank bij de politierechter een schadeclaim van ruim 22.000 euro neergelegd. Die vordering verklaarde de rechter niet-ontvankelijk. Hij vond dat de claim niet goed was onderbouwd. Er is een afbetalingsregeling getroffen en het was niet duidelijk hoeveel de Drachtster al had afbetaald. De rechter sprak nog wel zijn verbazing uit over het gemak waarmee de makelaar een aanzienlijk bedrag kon lenen en dat er pas achteraf een controle had plaatsgevonden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!