Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
Achtste editie Lodenhelrun groot succes
Foto: Douwe Oosterbaan

Achtste editie Lodenhelrun groot succes

zo 5 juli 2015, 16.48 uur

FEANWALDEN - Afgelopen weekend werd de achtste editie gehouden van de populaire survivalwedstrijd de Lodenhelrun. Een wedstrijd met spectaculaire hindernissen voor jong en oud. De hindernissen door het mooie natuurgebied van Feanwâldsterwâl leverende weer mooie beelden op. De wedstrijd op vrijdag 3 juli was bedoeld voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Samen met een begeleider liepen ze de tocht. Onderweg zo’n 25 hindernissen waaronder een tokkelbaan, vele klimopdrachten en opdrachten door het water. Op zaterdag 4 juli was het vanaf 11 uur de beurt aan de deelnemers vanaf 16 jaar.

De teams starten allemaal vanaf Hotel Cafe 't Dûke Lûk te Feanwâldsterwal en lopen de tocht door het natuurgebied de Lodenhel. Via Feanwâlden keren de deelnemers terug naar de finish te Feanwâldsterwâl. Op vrijdagavond deden er 84 jeugdteams mee, en op de zaterdag stonden er maar liefst 76 teams op de startlijst.

Ondanks het warme weer zijn beide dagen goed verlopen. Vanwege de hoge temperaturen had de organisatie de route op de zaterdag ingekort. Ook zijn er beide dagen extra waterpunten aan de route toegevoegd.

De winnaars bij de senioren zijn:

1. De Tille basterds
2. Team Palestra
3. Spartanen van Max

Daarnaast is er elk jaar een prijs voor het origineelst geklede team. Dit jaar waren dat de Daltons. Na afloop was er feest in de tent nabij Duke Luk. Onder leiding van DJ JSB werd nog lang nagenoten van dit prachtige goed geslaagde evenement. Het bestuur kijkt tevreden terug op twee geweldige dagen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381