Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

Westereender (19) kan agressie niet beheersen

vr 26 juni 2015, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Het is niet overdreven om te stellen dat een 19-jarige inwoner van de Westereen moeite heeft om zijn agressie onder controle te houden. De Westereender moest zich vrijdag voor de politierechter verantwoorden omdat hij meermaals op agressiegebied over de schreef was gegaan. Zo had hij een veertienjarige jongen mishandeld, had hij iemand bedreigd en had hij bij zijn vriendin thuis een ruit ingeslagen. De vader van het meisje stond achter het raam, hij liep verwondingen op door de rondvliegende glasscherven.

Verder had de Westereender verhinderd dat de politie zijn vriendin mee zou nemen en had hij thuis in een woedeuitbarsting een tuinhekje en een wasmand stuk getrapt. De jongen heeft de nodige problemen, waaronder een viertal gedragsstoornissen: ADHD, PDD-NOS, ADD en ODD (Oppositioneel Opstandig Gedrag). Vanaf zijn vierde levensjaar loopt hij al bij de hulpverlening. De reclassering denkt dat er sprake is van verslavingsproblematiek en dacht zelfs aan een klinische opname bij de verslavingszorg.

Daar was de verdachte het niet mee eens. 'Ik lus niet eens alcohol', zei hij. Met het geld van zijn spaarrekening zou hij drugs kopen. Ook dat zag de Westereender niet zitten. 'Ze mogen een drugstest doen', was zijn reactie. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 100 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Verder kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee weken en komt hij onder reclasseringstoezicht. Dat laatste zou kunnen inhouden dat hij zich toch moet laten behandelen, maar dan ambulant.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381