Account
Logo
Zoeken
3 °C

Samenwerking vrouwenteams voetbal

do 25 juni 2015, 18.01 uur

DAMWALD - Vrouwenteams van SJO Broekster-Wâlden en SC Veenwouden gaan samenwerken. In de regio zie je de laatste tijd verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan tussen voetbalverenigingen met betrekking tot vrouwenteams. SJO Broekster-Wâlden VR1 en Sc Veenwouden VR1 hadden op papier voldoende speelsters, maar de praktijk op de speeldagen is toch vaak anders.

Een aantal voetbalsters moeten soms op zaterdag werken of hebben andere verplichtingen. Hierdoor moest SC Veenwouden afgelopen seizoen zich zelfs beperken tot de 7X7 competitie op de vrijdagavond en SJO Broekster-Wâlden moest vaak een beroep doen op hun talententeam van B-junioren, of 35+ vrouwen van één van de moederverenigingen (vv de Wâlden) en er werd ook doordeweekse gevoetbald omdat in Damwâld twee kunstgrasvelden aanwezig zijn met lichtinstallaties.

Samenwerking
Bij beide verenigingen is behoefte aan een vrouwenteam op de zaterdag. Dit mede dat er veel jeugd aankomt waardoor in de toekomst deze meiden verder kunnen worden opgeleid voor het vrouwenteam van de beider verenigingen. Ook is kort gesproken over gezamenlijk jeugdteams maar dat is op dit moment niet aan de orde. Voor het komende seizoen gaan alleen de vrouwenteams worden samengevoegd tot een samenwerkend team (ST).

Toekomst
Met meer dan 24 speelsters op papier van de beide verenigingen gaat het team komend seizoen in de competitie spelen. De thuiswedstrijden worden gelijk verdeeld in Damwâld en Feanwâlden en elke week zal er één keer worden getraind in Damwâld en één keer in Feanwâlden. De beide vrouwenteams zijn zeer enthousiast over de samenwerking voor het komend seizoen en hebben er heel veel zin in. Het team zal worden getraind door Sjouke Hellinga. De samenwerking is vooralsnog voor één seizoen aangegaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.5%
Nee  
6.3%
Geen mening  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381