Account
Logo
Zoeken
6 °C

Bestuurder (27) rijdt verkeerszuilen omver

vr 19 juni 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Als je als automobilist een ander schade toebrengt, dan moet je op z'n minst je gegevens achterlaten, of nog beter: de politie bellen. Een 27-jarige inwoner van Buitenpost had dat ook moeten doen, toen hij in de vroege uren van 21 februari op de Verklaatsterweg in Buitenpost twee verkeerszuilen omver reed. Tegen de politie zou hij later zeggen dat de voorruit van zijn auto beslagen was, waardoor hij de wegversmalling over het hoofd had gezien.

Hij had zijn auto 100 meter verderop neergezet, op het terrein van de melkfabriek. Hij zou dat in overleg met een werknemer van Campina hebben gedaan. Daarna was hij naar zijn werk gegaan. 'Ik dacht ik zet hem daar maar neer, dan zit het wel goed', zei de Buitenposter. Dat was allemaal leuk en aardig, maar daarmee had de man nog niet aan zijn plicht voldaan om de politie te bellen. Daar had hij volgens eigen zeggen niet aan gedacht. En daarom zat hij vrijdag tegenover politierechter Bert Dölle.

De politie was na een melding van iemand van de melkfabriek op zoek gegaan naar de bestuurder die de zuilen omver had gereden. Dat was geen moeilijke opdracht: de agenten wisten dat de rode -en zwaarbeschadigde- Audi van de verdachte was. Op de plaats van de botsing lagen her en der verspreid brokstukken van de Audi. Een medewerker van de gemeente stelde vast dat de verkeerszuilen compleet vernield waren.

De man had volgens de rechter 'als geen ander' moeten weten dat hij de politie had moeten bellen. Hij heeft in 2006 al eens een boete gekregen omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Verder heeft hij meerdere verkeersovertredingen achter zijn naam staan. Voor dit nieuwe akkefietje kreeg hij een boete van 250 euro plus nog eens hetzelfde bedrag voorwaardelijk. De Buitenposter draait ook op voor de schade. De gemeente Achtkarspelen moest de zuilen vervangen, dat kostte 626 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'