Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Drachtster knijpt keel (ex)vriendin dicht

wo 17 juni 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij zijn (ex-) vriendin de keel heeft dichtgeknepen, is een Drachtster (29) woensdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De Drachtster en zijn vriendin hadden medio maart al een punt achter de relatie gezet, maar ze woonden nog wel bij elkaar in De Westereen. Dat was achteraf geen goed idee.

Op 15 maart kreeg het stel in het holst van de nacht ruzie over de verdeling van de inboedel. De verdachte was bij vrienden geweest, zijn vriendin had een feestje gehad. 's Nachts om half drie was zij over het verdelen van de spullen begonnen en daar had haar vriend geen trek in. Hij ging naar boven, de vriendin ging erachteraan. Op de slaapkamer barstte de bom toen de vrouw zei dat ze hem nooit had vertrouwd. Op zijn telefoon had ze een dating-app gevonden.

'Er knapte iets in mijn hoofd', zei de Drachtster. Hij duwde zijn vriendin op bed en kneep haar de keel dicht. Het duurde niet lang, maar lang genoeg voor de vrouw om het benauwd te krijgen. Toen ze aangaf dat ze geen lucht meer kon krijgen, liet haar vriend los. Ze ging nog dezelfde nacht naar haar ouders. In haar slachtofferverklaring omschreef de vriendin de Drachtster als 'de man van mijn leven' en 'een hele lieve jongen'. Maar ze zou ook nog steeds veel last hebben van de naweeën van de mishandeling.

Ze wilde 700 euro smartengeld. De rechter wees 350 euro toe, plus 24 euro voor gemaakte kosten. De Drachtster heeft volgens advocate Sjoertje Bergsma zijn verantwoordelijkheid genomen. Hij is samen met zijn ex naar Fier Fryslân gegaan voor een gesprek en hij heeft zijn welgemeende excuses aangeboden. De rechter hield er rekening mee dat het 'toch wel om een forse mishandeling' ging. Maar hij liet ook meewegen dat het stel samen was blijven wonen, ondanks dat ze al uit elkaar waren. 'Een verre van ideale situatie', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!