Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

67e editie van jeugdtoernooi KC de Pein

zo 14 juni 2015, 19.04 uur

OPEINDE - 67e editie van jeugdtoernooi KC de Pein staat weer garant voor sportplezier van ruim 1200 korfballers

Omstreeks 9.30 uur werd de 67e editie van het jeugdtoernooi KC de Pein geopend door Dorpswethouder Opeinde en tevens wethouder van Sport van Smallingerland Dhr. Jos van der Horst. In de ochtend speelden 88 teams hun toernooi grotendeels onder zomerse omstandigheden. De korfbalwedstrijden afgewisseld met een spetterend optreden van clown Okidoki stonden weer garant voor veel plezier. Voor de allerjongste korfballers, de kangoeroes, was er het jaarlijks terugkerende welpenevenement. Bijna honderd korfballertjes vanaf 4 jaar deden talrijke leuke spelletjes en sloten de ochtend af in een hele grote kringdans.

Met één traditie werd voor het eerst dit jaar gebroken. Na jarenlang ballonnen te hebben opgelaten is er door de organisatie besloten om vanaf dit jaar deze milieubelastende activiteit uit het programma te halen. Als alternatief werden de ballonkaartjes in een grabbelmand gedaan waaruit op het moment zelf 12 winnaars werden getrokken die elk twee vrijkaartjes voor de Jouster Ballonfeesten hebben gewonnen. Hiermee is de link naar het luchtruim wel gebleven.

Aan het einde van de ochtend kwam er een verandering in het weerbeeld maar niet in het humeur van de vele korfballers. Halverwege de dag kon de jongste jeugd weer huiswaarts keren en deden 52 aspiranten- en juniorenteams hun opwachting voor het middagprogramma. De regenbuien trokken langzaam weg van Opeinde. Ook op de middag was er meer dan korfbal alleen. Alle teams streden tussen de wedstrijden op grote luchtslangen welke als team vooruit gesprongen moesten worden. Een hilarisch intermezzo tussen de wedstrijden door.

Tussen 9.30 uur ’s ochtends en 17.30 uur ’s middags zijn er exact 1800 doelpunten gemaakt in de ruim 200 wedstrijden. Aan het einde van de middag kon de organisatie met de vele vrijwilligers de accommodatie weer opruimen. Daar waar het sportpark Douwekamp eerdaags nog met vereende krachten opgebouwd was met 26 velden. Dankzij spelmateriaal van diverse buurverenigingen was de opbouw van dit massale korfbalpark mogelijk.

Naast de honderden foto’s is er dit jaar voor het eerst een aftermovie gemaakt van het jeugdtoernooi. Dit youtube-filmpje laat mooi zien hoe groots het evenement in Opeinde is. Via de website www.kcdepein.nl is het filmpje en tevens de links naar de vele foto’s terug te vinden.
De organisatie van het 67e KC de Pein Jeugdkorfbaltoernooi kan terugzien op een geslaagd evenement. Een dankwoord gaat uit naar de sponsoren en de vele vrijwilligers die ook dit jaar zich weer ingezet hebben voor deze grandioze korfbaldag.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân