Account
Logo
Zoeken
10 °C

Praktische aanzet toekomstig cultuurbeleid

wo 10 juni 2015, 11.30 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad van Smallingerland is dinsdagavond tijdens De Ronde Tafel-bijeenkomst bijgepraat over hoe het cultuurbeleid tot stand moet komen. Een werkgroep bestaande uit de wethouder, een ambtenaar en enkele raadsleden zetten het proces momenteel in de steigers.

Uiteindelijk is de bedoeling dat met een tweetal brainstormsessies levert de raad input geeft aan het college van burgemeester en wethouders voor de uitgangspuntennotitie. Zo kunnen de ideeën die er leven over de toekomst van cultuur, meegenomen worden.

De uitgangspunten komen tot stand door één of twee sessies met alle betrokken op het gebied van cultuur. Ook wordt bekeken hoe de inwoners van de gemeente bij het proces kan worden betrokken. Ondernemers hebben bovendien aangegeven behoefte te hebben om bij het proces rond onder ander Kulturele Haadstêd 2018 te worden betrokken.

Daarnaast zullen er nog één of twee werkbezoeken worden afgelegd. Mogelijk is Almere de bestemming. "Daar is men al erg ver op het gebied van cultuureducatie", motiveerde wethouder Marja Krans.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid





regionaal nieuws

Dieselolie op A7: kilometers lange file

Dieselolie op A7: kilometers lange file