Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -
Foto: 112Drachten |  De 46-jarige Drachtster werd na het ongeval door de politie aangehouden

Dronken man vlucht na dodelijk ongeval op A7

wo 10 juni 2015, 5.22 uur

FRIESCHEPALEN - Een 46-jarige dronken automobilist uit Drachten is dinsdagnacht op de vlucht geslagen nadat hij op de snelweg A7 tussen Groningen en Drachten een dodelijk ongeval had veroorzaakt. De man kwam rond 4.00 uur in botsing ter hoogte van Frieschepalen met een 54-jarige automobilist uit Kollum. De Kollumer raakte zodanig gewond, dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden.

Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten bleek dat de man de plek van het ongeval lopend had verlaten en spoorloos was. De politie wist de man later met behulp van een politiehond aan te houden langs de A7. Hij is vermoedelijk de bestuurder van de BMW. Uit een blaasproef bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De man wordt er door de politie van verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval, het veroorzaken van een dodelijke aanrijding en het onder invloed besturen van een auto.

Vanwege het onderzoek is de snelweg vanaf Frieschepalen tot aan Drachten tot ongeveer 7:30 afgesloten geweest. Daardoor ontstond er flinke verkeersdrukte op de Feart bij Ureterp, alwaar het verkeer langs werd omgeleid. De Feart was zo wie zo al druk omdat dit de enige ontsluiting van Ureterp richting Drachten is momenteel.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws