Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Drankrijder zal boete nooit betalen

di 9 juni 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Het is onwaarschijnlijk dat een drankrijder die in november 2012 werd betrapt zijn straf zal ondergaan. De man, een 30-jarige asielzoeker uit Libië, heeft ons land hoogstwaarschijnlijk allang verlaten. Hij moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden, maar hij kwam niet opdagen.

De man werd in Drachten aangehouden met veel teveel drank op. Hij had ruim twee keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs. Destijds zei hij tegen de politie dat hij wel een internationaal rijbewijs had. Dat had hij dan binnen negen maanden nadat hij hier kwam moeten omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Hij was sinds 2010 in Nederland.

De man heeft een strafblad, hij is meermaals veroordeeld voor zwartrijden in de trein en diefstal. Rechter Lieme Wijma legde een boete op van 600 euro. Een beetje tegen beter weten in, de boete zal bijna zeker nooit geïnd worden. 'Hij gaat hier waarschijnlijk nooit wat van merken', aldus de rechter. Bovendien was de zaak al heel erg oud. 'Wat moet je als strafrechter met een zaak uit 2012?', vroeg Wijma zich hardop af.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar