Account
Logo
Zoeken
9 °C
Foto: Henk Stoelwinder

25 jaar wereldwinkel in Gorredijk

za 30 mei 2015, 15.40 uur

GORREDIJK - De Wereldwinkel in Gorredijk vierde zaterdag haar 25-jarig bestaan. Burgemeester Ellen van Selm startte de festiviteiten met het aansnijden van een taart. De Wereldwinkel Opsterland is er erg trots op dat de 25 jaar is gehaald. Een aantal achtereenvolgende jaren van teruglopende omzet, teruglopende personele bezetting en minder winkelopeningen in een verslechterd economisch klimaat maakten een pas op de plaats en herbezinning noodzakelijk. De voorliggende vraag was welke opties er zijn om, behalve voorlichting en promotie van de Fairtrade gedachte, de verkoop van Fairtrade producten te kunnen voortzetten, ook zonder een winkelpand aan de Hoofdstraat in Gorredijk.

In de nazomer is de Wereldwinkel met een aantal ‘winkelvarianten’ aan de slag gegaan en zochten bij elke variant mogelijke partners om samen te werken. Dat moesten partners zijn, die qua doelgroep en bedrijfsvoering passen bij de Wereldwinkel, het bedrijfsmodel en de Fairtrade gedachte. Denkbaar was om samen een winkel te drijven of in een deel van andermans winkel de verkoop in beperkte vorm voort te zetten. Of een etalage in een leegstaande winkel tijdelijk te vullen en benutten als reclameruimte.

De Wereldwinkel is een samenwerking aangegaan met Puer leven in stijl, een organisatie met een commerciële (retail) doelstelling maar ook met een ideële; en met een winkelpand twee deuren verder. De eigenaar van Puer zocht extra winkelruimte om uit te breiden en meer mensen zinvol werk te bieden in het kader van dagbesteding (zorg) of re-integratie. Ook werken er vrijwilligers. Puer opteert voor eerlijke producten en eerlijke inkoop. Dit ‘dna’, zowel qua assortiment en medewerkers als bedrijfsvisie, past heel goed bij het onze. Er was een duidelijke match om te komen tot samenwerking, in het centrum van Gorredijk. Het 25-jarig jubileum in 2015 van Wereldwinkel Opsterland werd gevierd op het vertrouwde adres in Gorredijk.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof