Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Westereender vrijgesproken van slaan fietser

wo 27 mei 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige inwoner van De Westereen is woensdag door politierechter Klaas Bunk vrijgesproken van de mishandeling van een fietser. De man stond terecht omdat hij in de nacht van 6 juli vorig jaar in Kollumerzwaag een 21-jarige inwoner van Westereen in het gezicht zou hebben geslagen. De verdachte, destijds woonde hij nog in Hallum, ontkende.

Hij gaf toe dat hij de Westereender van zich af had geduwd, nadat deze een vechthouding zou hebben aangenomen en hem een trap tegen de hand zou hebben gegeven. De 21-jarige hoorde bij een groepje jongeren waarvan één iemand eerder die nacht een fiets tegen de BMW van de verdachte zou hebben gegooid. De man ging, samen met de portier van een horecagelegenheid, terug om de gegevens op te nemen van degene die zijn auto had beschadigd.

Volgens de verdachte waren de jongeren allesbehalve nuchter en hadden ze eerder die nacht al voor overlast gezorgd. Er was wettig bewijs dat de mishandeling zou hebben plaatsgevonden, maar de rechter had niet de overtuiging dat het ook zo was gebeurd als een paar jongeren hadden verklaard. Tegenover de aangifte en een drietal getuigenverklaringen uit de groep jongeren stond het verhaal van de verdachte. Zijn lezing werd ondersteund door de portier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer