3.4 °C

Veenwouden overtuigend ronde verder

zo 24 mei 2015, 17.56 uur

FEANWALDEN - De return tegen DESZ uit Zwartsluis in de strijd om promotie naar de eerste klasse leverde een 0-2 overwinning op voor Veenwouden. Na de 4-1 thuiszege gaat Veenwouden verdiend door naar de finaleronde waarin het zaterdag a.s. in Harlingen aantreed tegen Zeerobben.

Op het sfeervolle sportpark "Cingelanden" in Zwartsluis werd Veenwouden gesteund door circa 150 meegereisde supporters. In een gelijkopgaand duel kregen de gasten de betere kansen en de overwinning was dan ook verdiend. Al na vijf minuten was Wytze Veenstra dicht bij de openingstreffer voor SCV toen hij doelman Henrico Abma bijna verschalkte met een lob.

Na ruim twintig minuten kreeg de thuisclub haar eerste mogelijkheid maar Dimitri Kamerling schoot huizenhoog over. SCV gaf heel weinig weg en het kreeg zelf goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Wytze Veenstra passeerde doelman Abma met een laag schot maar de inzet was echter te zacht waardoor de bal nog van de lijn kon worden gehaald. Een prima schot van Stefan Jan Sijtsma werd gepareerd door doelman Abma die ook een kopbal van Albertjan van Zwol uit de hoek griste.

De thuisclub probeerde na rust SCV onder druk te zetten maar de echte overtuiging ontbrak. De thuisclub kreeg slechts spaarzaam mogelijkheden maar doelman Coenraad van der Mark wist knap te redden op een kopbal van Remco Lachenal en een inzet van Lars Dunnik werd met de voet gepareerd. In de 76e minuut viel de beslissing toen Erwin Geertman een voorzet van Rinse Procee in eigen doel werkte. Drie minuten later bepaalde Rinse Procee de eindstand op 0-2 toen hij in de diepte werd aangespeeld door Stefan Jan Sijtsma en met een fraaie passeeractie de doelman het bos in stuurde en beheerst afrondde.

Tweeluik met Zeerobben
SCV gaat met Zeerobben uitmaken wie er promoveert naar de eerste klasse, te beginnen met een uitwedstrijd in Harlingen. Zeerobben is favoriet in deze tweestrijd omdat het eerder in de competitie in Harlingen met 4-1 won van Veenwouden. Veenwouden heeft niets te verliezen en kan vrijuit voetballen wat het tot een gevaarlijke tegenstander maakt.