Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Vrouw doet valse aangifte van vernielen auto

vr 22 mei 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoonster van Zwagerbosch zat vrijdag zeer waarschijnlijk onterecht in het stoeltje voor politierechter Maaike de Wit. De vrouw zou vernielingen hebben gepleegd aan de auto van een vrouwelijke kennis. Ze zou een buitenspiegel hebben gemold en ze zou een deuk in een autoportier hebben getrapt. De rechter concludeerde dat de aangifte hoogstwaarschijnlijk vals was. De verdachte werd vrijgesproken.

Op 22 december vorig jaar kreeg ze in een café in Twijzelerheide onenigheid met een paar andere klanten, waaronder het vermeende slachtoffer. Er zou al langer iets spelen in de familie-sfeer. De andere vrouw ging naar buiten en stapte in haar auto. De verdachte zou er achteraan zijn gegaan. Terwijl de andere vrouw al achter het stuur zat, zou de verdachte zich hebben uitgeleefd op haar auto.

Dat was in grote lijnen bevestigd door een getuige, maar dat bleek weer een familielid van de eigenares van de auto te zijn. De verdachte ontkende in alle toonaarden. Ze zei dat ze wel had gescholden en op de ramen van de auto had gebonsd, wat weer door een andere getuige was bevestigd. Ze was boos omdat de vrouw die in de auto zat niet met haar wilde praten.

Mede op basis van een brief van advocaat Tinco Delhaye werd de vrouw uit Zwagerbosch vrijgesproken. In die brief meldde een getuige dat er voor het incident bij het café al schade aan de auto was. 'Een neutrale getuigenverklaring', volgens de officier van justitie. Het is nog niet bekend of de eigenares van de auto wordt vervolgd voor het doen van een valse aangifte tegen de vrouw uit Zwagerbosch.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!