Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Broers vrijgesproken van mishandeling

di 19 mei 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Twee broers uit Surhuisterveen (26 en 29 jaar) zijn maandag door de politierechter vrijgesproken van een ernstige mishandeling. De broers stonden terecht omdat ze op 14 juli bij een horecagelegenheid in hun woonplaats een andere man bewusteloos zouden hebben geslagen. Het slachtoffer ging niet alleen knock-out, hij liep ook een verbrijzelde oogkas, een kapotte neus en een zware hersenschudding op.

Het was de avond van Nederland – Spanje en de legendarische goal van Robin van Persie, tijdens het WK in Brazilië. Het was de hele avond onrustig geweest in de horecazaak aan de Kolk in Surhuisterveen. Een groep uit Harkema en een groepje jongeren uit Opende stonden tegenover elkaar. Beide groepen werden naar buiten gebonjourd. Daar zou het een en ander zijn voorgevallen.

De verdachten beweerden dat ze geen vinger hadden uitgestoken. Er waren getuigen die hadden verklaard dat ze het slachtoffer te pakken hadden genomen. Maar er waren ook getuigen die meenden gezien te hebben dat het slachtoffer door mensen uit een groep was geslagen. De man zou bovendien zelf behoorlijk aangeschoten en vervelend zijn geweest. De broers zeiden dat zij zelf zijn mishandeld. De jongste zou vanuit het niets twee klappen op het achterhoofd hebben gehad.

Er was wettig bewijs, maar de rechter had niet de overtuiging dat de broers het slachtoffer knock-out hebben geslagen. Door de tegenstrijdige verklaringen was er ruimte voor twijfel en in zo'n geval moet vrijspraak volgen. Dat betekende ook dat de door het slachtoffer ingediende schadevergoeding niet kon worden toegewezen. De man claimde bijna 2400 euro voor medische kosten, tandartskosten en kapotte kleding. Ook daar klopte volgens de broers niks van: het slachtoffer zou kleding hebben opgevoerd die hij op de bewuste avond niet eens had gedragen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'