Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

IJzerdief op rechte pad door nieuwe vriendin

ma 18 mei 2015, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Sinds hij zijn nieuwe vriendin is tegengekomen, gaat het de goede kant op met de 30-jarige Drachtster. Hij heeft zijn draai gevonden, vertelde hij maandag aan de politierechter. In de afgelopen jaren leek het juist finaal de verkeerde kant op te gaan, de Drachtster kwam regelmatig in aanraking met de politie. Hij legde een voorliefde aan de dag voor oud ijzer en hij had de gewoonte om het te stelen. Zo ook in de nacht van 19 maart 2014, toen hij en een 27-jarige inwoner van Rottevalle werden aangehouden.

De politie was de mannen na een tip op het spoor gekomen. De Rottevalster werd op de Leidijk opgepakt, de Drachtster werd later van huis gehaald. Hij had het oud ijzer in de kruipruimte van zijn woning verstopt. De man werd in eerste instantie verdacht van heling, later bleek dat hij bij de diefstal van het metaal, van het terrein van ROC De Friese Poort, betrokken is geweest. De mannen hadden het oud ijzer uit containers gehaald. De Drachtster moest zich op 5 september vorig jaar ook al voor de rechter verantwoorden.

Dat was omdat hij samen met twee andere mannen koperen leidingen uit een woning had gesloopt. Dat leverde hem twee weken cel op. Omdat hij ook al eens een werkstraf kreeg, mocht de rechter volgens de wet niet opnieuw een alternatieve straf opleggen. De rechter hield er rekening mee dat de nieuwe zaak in september meegenomen had kunnen worden. Ook telde mee dat de persoonlijke omstandigheden van de Drachtster inmiddels in positieve zin zijn gewijzigd. Hij kreeg één dag cel -die heeft hij al in voorarrest uitgezeten- en een werkstraf van 50 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.3%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!