10.9 °C

De Readtsjes verliezen van Udiros

ma 18 mei 2015, 10.10 uur

DE WESTEREEN - De Readtsjes hebben de eerste nacompetitie verloren van UDIROS met 1-0 door een vroege treffer van Jorrit Heida. Zwaagwesteinde liep hierdoor meteen achter de feiten aan, maar doordat er verder niet werd gescoord heeft de equipe van Henk Buning alles nog in eigen hand om volgende week een op papier interessant duel te spelen op sportpark de Wieken.

Gedurende de eerste helft werd er een niet al te boeiend schouwspel uitgevoerd door beide teams voor een kleine 250 toeschouwers. Het enige gevaarlijke moment kwam van UDIROS, welke gelijk resulteerde in een doelpunt. De tweede helft daarentegen begon Zwaagwesteinde sterk en maakte men het doelman Mark Stobbe een aantal keren flink lastig. Echter na een minuut of 10 in de tweede helft raakten beide teams alweer snel aan elkaar gewaagd waardoor het spel op en neer golfde. De beste kans in die fase was misschien wel voor UDIROS die op 2-0 voorsprong kon komen via Jorrit Heida, maar het schot belandde via de onderkant van de lat weer in het veld. Beide teams kregen nog enkele buitenkansjes, maar de afronding was in de meeste gevallen onzorgvuldig.

Pas in de 81e minuut was Henk van der Wal dichtbij het maken van de gelijkmaker door een uitstekend genomen vrije trap gegeven door de uitstekende leidsman Beijert, maar ook zijn inzet spatte uiteen op de lat. Na 90 minuten voetballen bleef de stand haken op 1-0 en door deze uitslag ligt er nog voldoende perspectief voor Zwaagwesteinde om in eigen huis revanche te nemen op het team van Willem Schokker en Jordy Buijs.

Volgende week zondag speelt Zwaagwesteinde dus thuis voor een plek in de 2e klasse tegen UDIROS. De aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.