8.3 °C

OWK 1 wint van Wêz Handich

ma 18 mei 2015, 10.09 uur

ROTTEVALLE - Zondag was de dag. De dag dat het moest gebeuren. De dag waarop OWK een grote stap kon zetten richting lijfsbehoud in de eerste klasse. Tot nu toe stond de ploeg uit Oostwold op een 7e plaats in de competitie. De onderste plekken zijn echter nog niet verdeeld, aangezien KIOS en Wêz Handich voor dit weekend beide op 9 punten stonden, waar OWK zelf op 8 stond. Atalante draagt de rode lantaarn in deze competitie met slechts 2 punten, dus dat zij degraderen staat al even vast. Toch willen eerder genoemde ploegen er allen hard voor strijden om plek 7, en dus een beslissingswedstrijd, te ontlopen.

Nadat OWK vorige week overtuigend werd geklopt door KIOS wachtte deze week wederom een directe concurrent, namelijk Wêz Handich. Tot nu toe was elke wedstrijd winnend afgesloten door de Oostwolders, maar Wêz Handich heeft niet voor niets al 9 punten verzameld en mag dus zeker niet onderschat worden. We weten echter inmiddels wel hoe de ploeg uit Rottevalle te bespelen is en met het bijbehorende strijdplan werd de wedstrijd dan ook aangevangen.

OWK begon de wedstrijd dan ook erg sterk en liet Wêz Handich niet in hun spel komen. Na een 1-1 stand liepen de Oostwolders al snel uit naar een 6-2 voorsprong. Toch wist Wêz Handich zich terug te knokken in de wedstrijd en waar de productie aan de kant van OWK in het laatste kwartier wat stokte, scoorde Wêz Handich er lustig op los. Hierdoor werd de kleedkamer na een zeer winderige eerste helft opgezocht met een 8-7 voorsprong in Oostwolds voordeel.
Wetende dat het aan het eigen spel te danken was dat Wêz Handich nog mee kon doen in deze wedstrijd kwam OWK vol goede moed de kleedkamer uit. Gedurende de tweede helft werd er echter nooit meer zo’n duidelijk overwicht bereikt als in de eerste helft. De ploeg uit Oostwold kwam drie punten voor door de stand van 12-9 te noteren en vervolgens nog uit te lopen naar 14-10. Hier hield de productie aan Oostwoldse kant echter ook op, maar door sterk verdedigen aan de kant van OWK kwam Wêz Handich, ondanks felle strijd, niet verder dan nog twee doelpunten. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 14-12 in Oostwolds voordeel.
Wetende dat KIOS van Atalante heeft gewonnen vandaag en wetende dat OWK door de overwinning nu een punt over Wêz Handich heen is gestapt, heeft de ploeg uit Oostwold over twee weken alles in eigen hand als we afreizen naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen Atalante.

KIOS en Wêz Handich treffen elkaar nog in de laatste competitieronde, maar die wedstrijd doet er niet meer toe als de Oostwolders hun eigen wedstrijd dan winnend afsluiten. Dit moet echter nog wel even gebeuren en zoals altijd begint die wedstrijd ook gewoon bij 0-0. Aangezien Atalante natuurlijk niks meer te verliezen heeft zal OWK er vol overtuiging in moeten gaan om de handhaving veilig te stellen, want de ploeg uit Apeldoorn zal hun huid duur verkopen.