Account
Logo
Zoeken
13 °C

DTL verliest laatste thuiswedstrijd

ma 18 mei 2015, 10.07 uur

HANTUM - Dit weekeinde kwamen de korfballers van TDK in Hantum op bezoek. DTL had zich de week ervoor al veilig gespeeld in de tweede klasse en kon nu dus vrijuit spelen. De bezoekers maken nog kans op het kampioenschap dus dit beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden.

Nadat beide reserves het eindsignaal hadden gekregen na een spannende strijd waarin de belangrijke punten in Hantum bleven, was het de beurt aan het vlaggenschip.

Elisabeth Lawerman opende de score voor de Bouwbedrijf Postma formatie door een kansje achter de korf af te ronden. Ook TDK wist te scoren en zo de stand gelijk te trekken. Er werd om en om gescoord tot een stand van 4-5. Door onnodige overtredingen en een paar afstandschoten liepen de gasten uit naar 6-10. Doordat DTL voor rust nog tweemaal wist te scoren en TDK één keer de korf vond werd er gepauzeerd op een nadelige stand van 8-11.

In de pauze werd afgesproken iets feller te spelen en te blijven zoeken naar de beste scoringsmogelijkheden en deze kansen af te ronden. Captain Wytse Kuipers wist in de tweede helft als eerste de korf te vinden waardoor het verschil nog maar 2 doelpunten was. Helaas kon DTL niet doorscoren waardoor TDK uitliep naar 10-15. DTL deed er een schepje bovenop en stond op scherp. Ze wisten via een uitstartbal, strafworp en twee afstandschoten aan te sluiten met een stand van 14-15. Met nog een minuut of 10 op de klok kwam Nynke Lawerman het veld in. In deze fase van de wedstrijd werd er weer om en om gescoord waardoor het verschil in het voordeel van de gasten bleef. Net voor het eindsignaal was er een publiekswissel. Nynke stopt na heel wat korfbaljaren met deze sport. Zij werd door de aanvoerder bedankt voor haar inzet en kreeg een cadeaubon aangeboden door de selectiespelers.

Uiteindelijk was het TDK die aan het langste eind trok en de wedstrijd wist te winnen met 17-20. Meteen na de wedstrijd werden een aantal mensen in het zonnetje gezet. Na het vertrek van de hoofdtrainer in maart, werd het trainen en coachen meteen opgepakt door Wybe Kuipers, Tjibbe Tilma en Willem Tilma. Hier werden ze met een mooie bos bloemen enorm voor bedankt! Daarnaast werd er alvast afscheid genomen van Willem Tilma. Hij heeft zich heel wat jaren voor de club ingezet, onder andere als coach van DTL 2. Hij kreeg als dank hiervoor een ballonvaart aangeboden.

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een heerlijke barbecue, georganiseerd door de ActiviteitenCommissie in samenwerking met Café de Terp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland