6.1 °C

k.v.Drachten wint thuis van Die Haghe

zo 17 mei 2015, 22.08 uur

DRACHTEN - Drachten/Van der Wiel wint thuis van Die Haghe

Het vlaggenschip van korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel speelde zaterdag op eigen veld haar laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen (24-15).

Vanaf het begin namen de groenhemden de leiding en wist het tegenstander Die Haghe voor te blijven. Met vijf punten voorsprong (10-5) werd aan de tweede helft begonnen. Drachten/Van der Wiel wist de Hagenaren voor te blijven.en behaalde voor eigen publiek een terechte zege.

Hoofdtrainer Jan Tuttel: "In de eerste helft speelden wij nog wat plichtmatig maar scoorden we prima. Aanvallend waren we na rust beter en speelden we voor publiek aantrekkelijker. We hebben vandaag gewoon een goede overwinning behaald".

Publiek nam na afloop afscheid van selectiespelers Willemien Jissink en Arnoud Doornbos die eerder aangegeven hebben te stoppen met spelen in de A-selectie.

Scores: Wilfred Oostra 4, Wim Braam 4, Siemen Jan Miedema 4, Amarins Visser 3, Arnoud Doornbos 2, Welmoed Bauer 2, Sanne Penninga 2, Doenja Payer 2, Willemien Jissink 1. Over twee weken speelt Drachten/Van der Wiel uit tegen Victum.