13 °C

Ruime zege Veenwouden in nacompetitie

zo 17 mei 2015, 12.35 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden behaalde zaterdag op het eigen sportpark "De Kemphaan" voor circa 500 toeschouwers een ruime en verdiende zege op DESZ uit Zwartsluis.

De thuisclub was veel feller in de duels en speelde een puike eerste helft hetgeen resulteerde in een 3-0 ruststand. Na rust was de scherpte verdwenen bij SCV maar de gasten, die na 50 minuten met tien man verder moesten (rood wegens natrappen voor Stef Raben) konden in de tweede helft weinig uitrichten. In de slotfase scoorden beide partijen nog eenmaal zodat er uiteindelijk een 4-1 einduitslag op het scorebord stond.

De wedstrijd
De thuisclub ging fel uit de startblokken en nam meteen het initiatief. SCV claimde na 20 minuten een strafschop toen de doorgebroken Rinse Procee werd neergelegd door Robert Elken maar scheidsrechter Pascal Souhuwat liet de overtreding onbestraft.

Na een half uur nam SCV de leiding toen Wytze Veenstra fraai raak kopte uit een voorzet van Stafan Jan Sijtsma. Een paar minuten later was het al 2-0 toen Wytze Veenstra de bal afpakte van Erwin Geertman en alleen voor de keeper de bal keurig breed legde op Erik de Vries die beheerst afrondde. In de laatste minuut voor rust werd het 3-0 toen Rinse Procee een verre pass van Wytze Veenstra ontving. Rinse had drie verdedigers voor zich maar wist met een fraaie actie de bal in het uiterste hoekje te plaatsen.

Vijf minuten na rust trapte Stef Raben na op Albert Jan van Zwol en daardoor moesten de gasten verder met tien man. In een saaie tweede helft miste de thuisclub de scherpte om de score verder uit te breiden. DESZ kreeg via Danny Moorman een paar mogelijkheden maar doelman Coenraad van der Mark wist redding te brengen.

In de 84e minuut was het wel raak toen Danny Moorman raak schoot uit een van de spaarzame counters. Twee minuten later had de thuisclub het antwoord paraat toen Stefan Jan Sijtsma op de rand van het strafschopgebied werd aangespeeld door Albert Jan van Zwol en met een hard en laag schot in de uiterste hoek was doelman Henrico Abma kansloos.

Return
Zaterdag a.s. kan SC Veenwouden met vertrouwen afreizen naar Zwartsluis voor de return. Trainer Germ de Jong waarschuwt voor te veel optimisme maar indien Veenwouden bij de les blijft moet de volgende ronde haalbaar zijn.