11 °C

WIK’34 wint derby van Feanwâlden

za 16 mei 2015, 22.33 uur

FEANWALDEN - De een na laatste wedstrijd van het velseizoen voor WIK’34 was de derby tegen de korfbalploeg uit Feanwâlden. De winstpartij van vorige week tegen Boelenslaan en de stand in de poule zorgde ervoor dat de ploeg met veel vertrouwen aan de wedstrijd kon beginnen. WIK’34 staat op de zesde plaats en Feanwâlden op de achtste. Misschien wel de laatste reële kans voor WIK’34 om nog punten te pakken dit seizoen omdat alleen nog de wedstrijd tegen kampioenskandidaat NKC op het programma staat.

De omstandigheden waren prima op het veld in Damwâld alleen stond er net als vorige week een stevige wind. WIK’34 startte met de wind mee en al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Bekkema wist Tjip Westra voor WIK’34 de score te openen. Hier had Feanwâlden direct een antwoord op door van afstand te scoren. Het volgende aanvalsvak van WIK’34 had iets meer tijd nodig maar zorgde voor een gaatje van 2 punten.

Feanwâlden hield het in de eerste helft bij één doelpunt waardoor WIK’34 de score uit kon breiden naar 9-1. Een riante voorsprong in de rust voor de thuisspelende ploeg.
Deze voorsprong zorgde ervoor dat WIK’34 niet scherp begon aan de tweede helft. De kansen werden niet meer afgerond en het spel was slordig. Dit gaf Feanwâlden de kans om wat terug te doen. Het gat dat in de eerste helft werd gemaakt was alleen te groot om de wedstrijd nog spannend te maken. Feanwâlden wist nog wel terug te komen naar 11-6 maar kleiner dan 5 punten werd het verschil niet meer . Nadat een speler van Feanwâlden de 13-8 op het scorebord zette floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Met deze twee punten voor WIK’34 komt het totaal aantal punten voor WIK’34 op 12 waarmee nog een 5e plaats behaald kan worden. De wedstrijd tegen NKC staat nog op het programma, deze ploeg zal getergd zijn om te winnen omdat ze nog kans hebben op het kampioenschap.

De doelpunten voor WIK’34 in deze wedstrijd werden gemaakt door Taeke Visser (5), Tjip Westra (2), Grietje Visser (2), Johan Boskma (2), Marinus de Vries en Berber Swart