Account
Logo
Zoeken
10.5 °C

Anjum halverwege op voorsprong tegen WTOC

za 16 mei 2015, 19.49 uur

ALDWALD - Zaterdagmiddag stond de eerste ontmoeting tussen WTOC en Anjum op het programma. Een nacompetitiewedstrijd. De gastheren eindigden als nummer 12 in de derde klas B. Het doel in dit tweeluik is duidelijk: handhaven. De gasten proberen, als vervangend periodekampioen in de vierde klas B, voor het tweede achtereenvolgende jaar de stap naar de derde klas te maken. Vorig seizoen trok SC Joure aan het langste eind. Rond de klok van half vijf stond op het winderige sportpark De Wygeast een 3-4 einduitslag op het scorebord.

Oude bekenden
WTOC en Anjum hebben een rijke traditie. Al in een schier verleden troffen beide teams elkaar in de toenmalige FVB. De gladiatoren van toen, stonden nu langs de lijn. Ook in de derde of vierde klas van de KNVB kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen. Het moet heit seizoen 2010-2011 geweest zijn dat beide elftallen de degens kruisten. Zaterdagmiddag een hernieuwde kennismaking. De vele toeschouwers kregen waar voor hun geld. Veel strijd en doelpunten en tot het laatste fluitsignaal spanning.

Wind.
De spanning vergoedde veel. Beide teams gingen voortvarend van start. Al snel werd duidelijk dat de omstandigheden verre van optimaal waren. De harde wind stond schuin over het veld. De eerste schermutselingen vielen voor het doel van Geoffrie Hoiting te noteren. Een vrije trap van Mark Jansma draaide buiten bereik van de WTOC goalie over de kruising in de ballenvanger. In de tegenaanval kwam Anjum met schrik vrij op het moment dat de uitblinkende keeper Lolke Dijkstra een rebound moest toestaan na een vrije trap van Berend Jan Prins. Met een uiterste krachtsinspanning werd de bal buiten het doelgebied getikt. Jan Smid kreeg vervolgens geheel vrijstaand bij de tweede paal de gelegenheid WTOC op voorsprong te schieten. De verdediger verzuimde.

Anjum op voorsprong.
Waar WTOC verzuimde daar sloeg Anjum na negen minuten genadeloos toe. Uit een onoverzichtelijke situatie was daar ineens Johan Boersma. Zijn omhaal verdween over de WTOC goalie in het doel. Anjum had de zo gewenste 0-1 voorsprong op het scorebord gezet.

WTOC op jacht naar de gelijkmaker.
Met de wind in de rug probeerden de manschappen van trainer Oane Westra de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Van afstand waren het achtereenvolgens Nyckle Smeding,Taede van der Ploeg en Sybren Bosma de Anjum keeper te verschalken. A- junior keeper Lolke Dijkstra gaf geen krimp. Hij redde subliem op enkele geweldige pogingen van de thuisclub. Toch moest ook de jonge Anjumer sluitpost het antwoord schuldig blijven toen Tedo de Bruin op het randje van buitenspel staande de bal langs Dijkstra in het doel schoot. 1-1.

Antwoord Anjum .
De vreugde voor de thuisclub was van korte duur. Nog geen drie minuten later boog Anjum de 1-1 tussenstand om in een 1-3 voorsprong. Uit een corner van Johan Boersma wist de inlopende Wietse Rosier de bal keihard tegen het net te koppen. Een prachtig doelpunt op een schitterend moment in de wedstrijd. Het werd nog mooier voor de equipe van Jacob Postma. Mark Jansma kreeg de bal “in de kluts”voor zijn linkerbeen. Zijn inzet verdween pardoes in de linkerbovenhoek buiten bereik van de verbouwereerde keeper Hoiting.

WTOC komt dichterbij
Toch zou de 1-3 tussenstand niet de ruststand worden. Zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Jansen kregen de geelhemden een strafschop. Na alweer een corner voor de thuisclub, leek alle gevaar geweken. De bal zeilde richting zijlijn. Toch oordeelde de leidsman dat er een overtreding plaats had gevonden binnen de beruchte lijnen. Berend Jan Prins wist dit buitenkansje te verzilveren. Met een 2-3 ruststand werd het kopje thee gedronken.

Anjum vergroot marge
Anjum wist in het eerste kwartier na rust voor de vierde keer het doel te vinden. Waar Raymon Braaksma tot tweemaal toe zijn inzet zag geblokkeerd door de WTOC verdediging daar had Johan Boersma meer rendement. Zijn vrije trap werd gedragen door de wind niet op de juiste waarde geschat door de WTOC goalie. De bal verdween bij de tweede paal in het doel. Anjum nam weer afstand van WTOC.

WTOC geeft niet op
Ondanks de 2-4 achterstand gaf WTOC niet op. Integendeel. De thuisclub ging vol op jacht naar een beter resultaat. Maar ook tijdens het tweede bedrijf was Lolke Dijkstra een vervelende “sta in de weg”. Toch zou WTOC dichterbij komen. Na een overtreding van Klaas Jan Streekstra op de rand van het zestienmeter gebied kreeg de thuisclub een tweede penalty. En ook deze werd koelbloedig benut door Berend Jan Prins. 3-4

Geen wijziging in tussenstand.
De slotfase leverde over en weer enkele hachelijke momenten op. Voor de 274 toeschouwers, vijf minuten voor afloop gereduceerd tot 273, viel er veel te beleven. De tussenstand van 3-4 zou uiteindelijk ook de eindstand worden in deze boeiende en sportieve derby.

Zaterdag de beslissing.
Zaterdag zal op sportpark ’t Kolkenfjild te Anjum duidelijk worden wie van de beide dorpsploegen als winnaar uit de bus rolt. Het belooft een uiterst spannend treffen te worden, waar ook deze keer veel doelpunten en toeschouwers worden verwacht. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14.30 uur. Blijft WTOC derdeklasser of maakt Anjum het stapje naar de derde klas? Rond de klok van half vijf of iets later weten we zaterdagmiddag het antwoord.

De karakteristieken van Anjum-WTOC.

Ruststand: 2-3 Eindstand 3-4
Scheidsrechter: R.Jansen, Zuidwolde
Toeschouwers: 274

9: 0-1 Johan Boersma
30: 1-1 Tedo de Bruin
31: 1-2 Wietse Rosier
33: 1-3 Mark Jansma
39: 2-3 Berend Jan Prins (pen)
55: 2-4 Johan Boersma
71: 3-4 Berend Jan Prins (pen)

48: geel Mark Jansma
60: geel Berend Jan Prins
76: geel Tedo de Bruin
78: geel Johan Boersma

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

regionaal nieuws

Vier lintjes uitgereikt in de gemeente Dantumadiel

Vier lintjes uitgereikt in de gemeente Dantumadiel

regionaal nieuws

Het regende lintjes in Achtkarspelen

Het regende lintjes in Achtkarspelen



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost