Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

'Geen schoonheidsprijs' voor vechtende dames

di 12 mei 2015, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een 19-jarige inwoonster van Waskemeer zou op 25 mei vorig jaar bij de feesttent in Bakkeveen een 22-jarige vrouw uit Drachten zwaar hebben mishandeld. Het slachtoffer zou door de Waskemeerse tegen het hoofd zijn geschopt. De Drachtster raakte buiten westen en ze kon tijdelijk haar benen niet bewegen. Ze moest naar het ziekenhuis waar uit voorzorg een CT-scan werd gemaakt. Ze had een zware hersenschudding opgelopen.

De vrouw uit Waskemeer moest zich voor de rechter verantwoorden. Het voorval was het gevolg van een ruzie tussen twee groepen jongeren. De ruzie was begonnen in de feesttent en werd buiten voortgezet. De jongeren raakten slaags toen de groep waar de verdachte bij hoorde de tent verliet. De Waskemeerse zei dat zij werd aangevallen door de Drachtster. De twee krabden elkaar en pakten elkaar bij de haren. Vervolgens had de verdachte de Drachtster van zich afgeduwd.

Terwijl het slachtoffer op de grond lag, zou de verdachte haar tegen het hoofd hebben geschopt. Dat ontkende de Waskemeerse. 'Wat zij zegt heb ik haar niet aangedaan. Ik heb haar niet geslagen of pijn gedaan', zei de vrouw. Getuigen hadden niet gezien dat de verdachte de Drachtster had geschopt. Eén getuige had gezien dat het slachtoffer hard met het hoofd op de grond was gevallen.

De rechter ging er vanuit dat de vrouw ongelukkig terecht was gekomen. De Waskemeerse had met de Drachtster gevochten. 'Maar dat was meer om de vrouw van u af tehouden', stelde de rechter. Hij kwam tot de conclusie dat de Waskemeerse niet de opzet heeft gehad om de Drachtster te mishandelen. De vrouw werd vrijgesproken. De rechter liet nog wel de aantekenen dat de zaak 'geen schoonheidsprijs' verdiende.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



tech & media

Muziektheater zoekt zangers en acteurs

Muziektheater zoekt zangers en acteurs




regionaal nieuws

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

regionaal nieuws

Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten

Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op Lauwers in Drachten

Auto's in botsing op Lauwers in Drachten