Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Vrouw sluit deur, vingers politieman gekneusd

ma 11 mei 2015, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige inwoonster van Drogeham moet van politierechter Klaas Bunk aan een politieman smartengeld betalen. De vrouw heeft een autoportier dichtgetrokken terwijl het hoofd en de vingers van de politieman ertussen zaten. Dat gebeurde maar liefst 4,5 jaar geleden, op 3 december 2011. Dat is erg lang geleden en daarom zag de rechter er geen heil in om ook nog eens een sanctie op te leggen. Bunk verklaarde de vrouw schuldig aan de mishandeling, maar hij gaf haar geen straf.

'Justitie had de zaak veel sneller op de zitting moeten hebben', aldus de rechter. Dat de zaak zo oud was, kwam doordat een collega van Bunk in januari 2013 besloot tot aanhouding voor het horen van getuigen. Dat dat pas twee jaar later, in januari van dit jaar, was gebeurd noemde Bunk 'van de zotte'. Het incident speelde zich af tijdens het Sinterklaasfeest in het centrum van Surhuisterveen. De toenmalige vriend van de verdachte, een 21-jarige inwoner van Harkema, stuurde zijn VW Golf met veel te hoge snelheden door het drukke centrum.

De politieman, een toen 57-jarige Surhuistervener die als vrijwilliger bij het Sinterklaasfeest was betrokken, wilde de bestuurder aanspreken op zijn gedrag. De man opende de portier aan de passagierskant. Daar zat de Drogehamse, die het portier weer dichttrok. Met als gevolg dat het oor van de vrijwilliger achter de punt van de deur bleef haken. En zijn vingers zaten vast tussen de deur en de deurstijl. De man kon met moeite zijn hand loskrijgen, met een paar blauwe vingers als gevolg.

De vrouw zei dat ze de vrijwilliger nooit heeft gehoord of gezien. 'Ik heb continu vooruitgekeken, ik had geen oogcontact', zei ze. Ze opperde dat de vrijwilliger niet haar maar de bestuurder aan had moeten spreken. Ze had de portier dichtgetrokken omdat ze een windvlaag voelde. Zij en haar vriend moesten zich twee dagen later melden op het politiebureau in Burgum. De Drogehamse heeft drie dagen vastgezeten. Haar vriend mocht helemaal niet rijden, zijn rijbewijs was ongeldig verklaard.

'Dat kostte mij mijn baan. Ik heb tot op de dag van vandaag geen werk kunnen vinden', zei ze geëmotioneerd. De politieman belandde in de ziektewet. Op de zitting vertelde hij dat de gekwetste vingers zijn geheeld, maar dat hij nog steeds last heeft van het litteken op zijn oor. De man wou 2000 euro smartengeld van de verdachte. De rechter wees 750 euro toe. Bunk ging er vanuit dat de vrouw geweten moet hebben dat de politieman op zijn hurken naast haar zat toen ze de autoportier dichttrok.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân