Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Boete voor vechtpartij op Nieuwjaarsdag

za 9 mei 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Hij wilde zijn broer helpen, maar bracht zichzelf daardoor in de problemen. Een 21-jarige Kollumer werd vrijdag door de politierechter wegens mishandeling veroordeeld tot een boete van 250 euro, plus 500 euro voorwaardelijk. De Kollumer raakte op Nieuwjaarsdag verzeild in een ruzie die eigenlijk al was afgelopen. Zijn broer trad op als vredestichter. Toen iemand op zijn broer afliep, ging de Kollumer eropaf. 'Ik wilde niet dat hij mijn broer wat aan zou doen', zei de verdachte.

Er vielen klappen. Volgens de Kollumer was de andere jongen na wat heen en weer geduw op de grond gevallen. Toen de jongen omhoog kwam, gaf hij hem een tik. Het slachtoffer had verklaard dat de Kollumer als eerste had geslagen. Vervolgens zou hij van alle kanten zijn vastgepakt en zou zijn jas over zijn hoofd zijn getrokken. De Kollumer zou vervolgens bovenop hem hebben gezeten en hem meerdere keren in het gezicht hebben geslagen.

De jongen was redelijk gewond: hij had een hersenschudding, een gekwetste neus en hij had zijn hand behoorlijk geblesseerd. Dat laatste kwam volgens de Kollumer omdat de jongen hem een harde dreun had gegeven. Het slachtoffer wilde de schade vergoed hebben: hij claimde 850 euro, voor kapotte kleding en een ketting en een oorbel die waren gesneuveld.

Na het voorval zou de Kollumer door de jongen en diens familie via Facebook zijn bedreigd. Het slachtoffer staat volgens advocaat Gerald Pots sowieso niet bekend 'als een lieverdje'. De jongen zou de Kollumer ook nog hebben uitgedaagd. De rechter hechtte toch de meeste waarde aan het verhaal van het slachtoffer. 'Het letsel past niet bij één klap', aldus de rechter. Omdat de Kollumer een blanco strafblad had, rolde er een boete uit de bus en geen werkstraf. Het slachtoffer kreeg 190 euro schadevergoeding toegewezen. De kosten voor de geclaimde gouden ketting en oorbel werden niet toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk