Account
Logo
Zoeken
4 °C
De Uitvaartfair inspiratie passend afscheid
Foto: Geert Huisman

De Uitvaartfair inspiratie passend afscheid

vr 8 mei 2015, 13.20 uur

FEANKLEASTER - Van waterurnen tot askunst. Van mooie troostgeschenken tot een bijzondere uitvaartkist. Op de Uitvaartfair in Veenklooster kan jong en oud op zaterdag 30 mei inspiratie opdoen over een mooie passende uitvaart.

Het verlies van een dierbare is iets waarmee we nog lang niet geconfronteerd willen worden. ‘Op het moment dat dit wel gebeurt, is het verdriet groot en moet er veel geregeld worden’, zeggen Jolanda Dam van Uitvaartzorg Memoria en Clara Sijtsma van Uitvaartbegeleiding Clara Sijtsma.

De twee organisatoren van de Uitvaartfair willen met deze dag mensen inspireren en uitdagen om over hun laatste afscheid na te denken. ‘Vaak zijn de wensen van de overledene over de uitvaart bekend. Maar het komt regelmatig voor dat nabestaanden met veel vragen achterblijven’, zegt Jolanda Dam.

Passend afscheid
Op de Uitvaartfair staan ruim 40 standhouders met elk hun eigen expertise. Op de fair zijn vertegenwoordigers van uitvaartverenigingen en maakt u kennis met de vele facetten van een uitvaart. Zoals rouwvervoer, grafmonumenten, bloemsierkunst en bijzondere uitvaartkisten of andere wikkels om in te worden begraven. Ook is er informatie over de begraafplaatsen in onze regio en over de nieuwe natuurbegraafplaats bij Heerenveen.

Waterurnen en askunst
Bovendien is er aandacht voor vernieuwingen in de uitvaart, zoals het gebruik van waterurnen en de mogelijkheid een persoonlijke urn door een pottenbakster te laten maken. Verder kunt u kennis maken met bijzondere askunst, een kaarsenmakerij en mooie troostgeschenken.

Leidraad
‘Al deze opgedane kennis kunnen voor bezoekers als leidraad dienen op het moment dat dit nodig is. Hierdoor kan iedere uitvaartplechtigheid een unieke, persoonlijke gebeurtenis en een bijzonder moment worden ter nagedachtenis aan een geliefde en/of dierbaar persoon’, zegt Clara.

Opening door de burgemeester
De Uitvaartfair wordt ’s ochtends om 10.00 uur geopend door burgemeester Bearn Bilker van gemeente Kollumerland. Hij wacht voor de ingang van het slot Fogelsangh State de twee uitvaartbegeleiders en initiatiefnemers van de fair op. Met een rouwkoets en twee Friese paarden komen zij aanlopen om de eerste bezoeker van hun Uitvaartfair, de burgemeester, te begroeten.

Uitvaartfair
Datum: zaterdag 30 mei 2015
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Fogelsangh State te Veenklooster

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!