Account
Logo
Zoeken
3.3 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Briljanten huwelijk voor Douwe en Janke

ma 4 mei 2015, 19.23 uur

SURHUISTERVEEN - Maandagmiddag bracht burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen een bezoek een het echtpaar Douwe Hania en Janke Hania-Bakker aan de Jan Binneslaan in Surhuisterveen. Het echtpaar vierde haar 65-jarige huwelijksjubileum op maandag, terwijl zij een dag eerder al 65 jaar waren getrouwd.

Douwe Hania(90) werd in 1924 geboren in Lioessens en hielp zijn vader op de boerderij. Na een aantal jaren nam hij de boerderij over van zijn vader, waarna de veestapel uitgroeide van 8 naar zo'n 35 koeien. Omdat het bedrijf groter moest worden door schaalvergroting, en Douwe dan personeel in dienst moest nemen, werd het bedrijf in 1979 verkocht. Na de verkoop werd Douwe een succesvol strijkgeldschrijver, wat hij deed tot de millenniumwisseling. Anderhalf jaar geleden is hij gestopt met dammen.

Janke(86) werd in 1928 in Hilaard geboren. Zij hielp ook thuis op de boerderij en in de huishouding bij haar moeder. Na haar trouwen hielp ze Douwe op de boerderij en was ze bestuurlijk actief in de kerk. Ze leest graag en danste graag. Het paar ontmoette elkaar in 1946 bij de Jongens- en meisjesvereniging in Finkum en trouwde na 4 jaar verkering in 1950.

Het echtpaar trouwde op 3 mei 1950 in Hilaard en kreeg zes kinderen, twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Op zondag werd het jubileum in kleine familiekring gevierd, begin juli komt de hele familie bijeen. Ook komt dan een kleinzoon over uit Canada, met zijn vrouw. Voor Douwe en Janke wordt dat spannend, want zowel de vrouw, als de drie achterkleinkinderen hebben zo nog nooit gezien.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'