Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

Drachten honkballers blijven ongeslagen

ma 4 mei 2015, 8.51 uur

DRACHTEN - De honkballers van Drachten Diamonds, hebben ook hun 4e wedstrijd in Harderberg tegen de Cubs met 7-11 winnend af kunnen sluiten. Hierdoor blijven de heren van Drachten Diamonds ongeslagen koploper. Al in de 1e inning nam Drachten de leiding met 0-2, door een honkslag van Danny Bleeker en Sven Gall, die op een fout van de Cubs ook kon scoren.Aan slag kon de Cubs weinig klaar spelen op pitcher Bleeker van Drachten. De volgende inning scoorde Drachten twee maal, op tweehonkslagen van Danny Dijkstra en Derrel Felipie en een honkslag van Niels Alberts. Pitcher Bleeker werd, door een lichte armblessure, vervangen door Hylke Nanninga op de heuvel, en ook hij kon de Cubs van scoren weerhouden, 0-4 voorsprong Drachten. In de 3e inning bouwde Drachten de voorsprong verder uit naar zeven punten, op tweehonkslagen van Mick Niekerk en Dijkstra en hits van Nanninga en Bleeker.

Deze gelijkmakende slagbeurt kon de Cubs pas voor het eerst scoren, op een doorgeschoten bal aan Drachtster zijde, 1-7. Na een hit van Gall kon deze, in de 4e inning, het achtste punt scoren , nadat hij door Nanninga werd binnengeslagen. Door kleine foutjes aan Drachtster zijde en een kleine verslapping mede door de voorsprong, scoorde de Cubs twee maal een punt en kwam terug tot 4-8.
Reden voor coach Wilco Bleeker, om closer Derryl Filipie de pitcherheuvel op te sturen.
Maar dat ging niet direct vlekkeloos, na 2 maal vier wijd en twee hits tegen, inmiddels al 6-8 tussenstand, kon Drachten, door een spectaculaire vangbal van Niekerk, toch een eind aan deze inning maken. In de laatste inning scoorde Drachten Diamonds nog 3 punten er bij door vooral foutjes aan de zijde van de Cubs. Nu kon werper Felipie de Cubs aan slag wel inbinden, en na nog een paar mooie plays konden de heren van de Drachten Diamonds, de punten mee nemen naar Drachten, 7-11 winst. Door deze overwinning blijft Drachten Diamonds dus ongeslagen bovenaan staan in de vierde klasse.

Volgende week, uit tegen de Blokes in Veendam, zal blijken of Drachten Diamonds hun zegereeks zal kunnen vervolgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381