Account
Logo
Zoeken
8 °C

Drachtster Boys heeft handhaving in eigen hand

zo 3 mei 2015, 16.27 uur

DRACHTEN - Voor de derde keer in vier duels speelde Drachtster Boys met 0-0 gelijk, thuis, tegen VVOG uit Harderwijk. De mannen van Fred de Boer hadden recht op meer maar kwamen weerniet tot scoren. Op de ranglijst staat het nu twee punten boven de streep. Handhaving blijft waarschijnlijk.

“Wat als” telt niet in de sport, luidt het cliché. En dat klopt. Want wat als het schot van Aziz Geyik in de 89e minuut door keeper Frans Koornberg van VVOG er niet zo knap werd uitgetikt? Dan was Drachtster Boys nu veilig in de hoofdklasse en was het geen plaatsje gezakt ten nadele van SV Urk. Maar ja, wat als.
De realiteit leert dat Drachtster Boys veel moeite heeft met scoren, en in deze (eind)fase van de competitie is dat een vervelende tekortkoming. Al sinds 2 april (2-0 winst tegen Flevo Boys) staat Drachtster Boys droog. Maar liefst drie keer 0-0, en een keer 1-0 verlies. Ook de wedstrijd tegen VVOG leidde dus tot 0-0, waar VVOG nog het meeste mee opschoot. Dat speelde zich namelijk veilig in de hoofdklasse C.

Drachtster Boys had dus recht op meer. Nadat voorzitter Gijs Lokhorst vlak voor de wedstrijd afscheid had genomen van basisspelers Jarno de Jonge, Said Hassan en Peter Jansen Klomp, begon een wedstrijd waarin Drachtster Boys het betere van het spel had maar opnieuw te weinig kansen creëerde, met name in de eerste helft. Vooral Sicco Bouwer was gevaarlijk voorin, maar hij kwam of in de afronding tekort, of zijn teamgenoten stonden niet op scherp. VVOG kon er weinig tegenover stellen. De Harderwijkers speelden voorin zonder creativiteit en ideeën. Het was in de eerste helft dichtbij een goal toen Wouter Roosjen een bal bijna in eigen doel kopte, en in de tweede helft ging een schot rakelings naast.

Drachtster Boys kreeg in de tweede helft meer kansen. Linksback Jan Stoker kwam wat vaker op, en Sicco Bouwer bleef gevaarlijk. Hij maaide echter in de 48e minuut volledig over de bal heen toen hij vrij voor de keeper stond, tien minuten later was zijn inzet te zwak. In de 80e minuut haalde hij de achterlijn om de bal gevaarlijk voor te geven, maar er was geen Drachtster in de buurt om de bal binnen te lopen. Een kopkans voor Jan Stoker ging rakelings over.

Ook de wissels konden niet meer gevaar brengen, tot dus de 89e minuut, toen invaller Aziz Geyik met een schot dat nog geraakt werd door een Harderwijks been de bal richting kruising zag gaan. Maar het zat er niet in. De tijd voor de debuterende A-junior Jordy Caillie was ook tekort om nog iets te kunnen brengen.

Omdat AZSV verloor, staat Drachtster Boys nog twee punten boven de streep. Volgende week speelt het tegen het al gedegradeerde WVF. Een punt zou genoeg kunnen zijn, afhankelijk van de andere uitslagen. Maar trainer Fred de Boer kennende, wil hij het daarvan niet laten afhangen. Winst in Zwolle leidt tot opnieuw handhaving in de hoofdklasse, en daar zullen zijn manschappen volledig voor gaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
28.7%
Nee  
53.3%
Maakt me niet uit  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum