8 °C

Anjum verslaat de Lauwers met ruime cijfers

zo 3 mei 2015, 12.35 uur

EANJUM - De laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen leverde Anjum een 2-5 zege op. Een mooie overwinning tegen een altijd lastige tegenstander dat De Lauwers is. Vooraf was het belang van deze voorlaatste wedstrijd van de competitie duidelijk. Anjum maakt zich op voor de nacompetitie om een plaats in de derde klas. De Lauwers is nog volop in de race met een groot aantal ploegen om de promotie/degradatie wedstrijden met een team uit de vijfde klas te ontlopen. Rond de klok van half vijf werd duidelijk dat de withemden vol zelfvertrouwen aan de promotiewedstrijden kunnen beginnen na een ruime 2-5 overwinning. Voor de gastheren breken spannende tijden aan. Pas komende zaterdag zullen de beslissingen vallen onderaan in de vierde klasse B.

Come back Sietze Jansma.
Anjum startte met Sietze Jansma voor de eerste maal sinds lange tijd in de basis. Afwezig wegens werkzaamheden,blessures en ziekte waren Mark Jansma en Johan Boersma en Andre Braaksma.

Thuisclub komt op voorsprong
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Bert Reitsema. Op het randje van buitenspel staande mocht de Lauwers speler op weg naar het Anjum doel. Zijn inzet rolde voorlangs het doel van Anjum keeper Lolke Dijkstra. Ook Anjum kwam gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Een prachtig passje van Brandt Schaap was voor Pope Bauke Holwerda te moeilijk om er een doelrijpe kans van te maken. Na bijna een kwartier spelen kwam de thuisclub op voorsprong toen Martijn Fokkema een rebound, na een vrije trap van Hedman Vellenga, onberispelijk achter de Anjum goalie schoot. Lang kon de equipe van trainer Gerlof Kootstra niet genieten van deze voorsprong. Tien minuten na de openingstreffer wist ook Sietze Jansma zijn come- back luister bij te zetten door in twee pogingen keeper Marcel Kempenaar kansloos te laten.

Anjum slaat toe in extra tijd eerste helft.
De rust leek aan te vangen met een 1-1 stand. Niets was minder waar toen Raymon Braaksma, na een prachtige actie op de achterlijn, de bal voor het doel bracht. Ongelukkiger wijze schoot verdediger Peter Zijlstra de bal pardoes in eigen doel. Ruststand 1-2.

Anjum verzuimd afstand te nemen.
In de tweede helft viel iets meer te beleven dan tijdens het eerste bedrijf. Sietze Jansma en Pope Bauke Holwerda kwamen oog in oog te staan met de goalie van de thuisclub. Gescoord werd er niet. Ook niet op het moment dat Raymon Braaksma een rebound inschoot. Keeper Kempenaar redde met de voet.

Scrimmage voor Anjum doel.
Ook de thuisclub deed van zich spreken. Zo kopte Peter Zijlstra de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de minuten die volgden kwam Anjum met de schrik vrij na een heuse scrimmage voor het doel en een aantal gevaarlijke corners van de thuisclub. In de stand kwam geen wijziging.

Anjum slaat toe
Het bleef lang spannend. Tot het laatste kwartier. In een tijdsbestek van 120 seconden besliste Anjum de wedstrijd. Het waren Raymon Braaksma ( uit een rebound na een harde schuiver van gelegenheidsspits Andre Turkstra!) en Pope Bauke Holwerda die kort na elkaar Anjums derde en vierde treffer lieten aantekenen. Kort voor het laatste fluitsignaal werd het nog even spannend, toen de thuisclub vanaf elf meter, na een overtreding in het strafschopgebied, de 2-4 op het scorebord zette. Gerard Dam gaf keeper Dijkstra geen kans.

Slotakkoord voor Wiebe Dijkstra
Het slotakkoord van deze sportieve ontmoeting kwam van A- junior Wiebe Dijkstra. In volle vaart wist hij de verdediging van De Lauwers inclusief keeper Kempenaar te verschalken. Het was zijn eerste officiële doelpunt in Anjums hoofdmacht.

Tegenstander nacompetitie nog onbekend
Zaterdag speelt Anjum de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan ASC. Aanvang 14.30 uur.
Na afloop van deze ontmoeting zal duidelijk worden welk team de tegenstander wordt van Anjum in de nacompetitie. Duidelijk is dat het een elftal is dat op dit moment uitkomt in de derde klas B en op de ranglijst de nummer 11 of 12 positie inneemt.

De Lauwers 1- Anjum 1 2-5

Rust: 1-2 Eindstand : 2-5

Scheidsrechter: K.E.Hofstede