Account
Logo
Zoeken
7.4 °C
Foto: Harry van der Linde

Rode beelden van De Lawei duiken op, ondanks strop

za 2 mei 2015, 13.33 uur

DRACHTEN - Ondanks een extra financiële strop van ruim 1.1 miljoen euro doken er deze week in Drachten rode beelden op. De beelden staan op de platte daken van gebouwen en bedrijven in Drachten. Ze zijn door de schouwburg geplaatst in verband met de komende feestelijk opening van De Lawei op 23 mei. Momenteel word nog gewerkt aan bestrating en de aanleg van het groen rondom het gebouw.

Extra financiële strop
De 1.1 miljoen euro die extra betaald moet worden voor de verbouwing, kwam deze week aan het licht. De schouwburg zou al een extra subsidie van 3.725 miljoen euro ontvangen vanwege de schade door het verbouw- drama van vorig jaar. De schade wordt inmiddels geschat op 4.85 miljoen euro waardoor er nog eens 1.1 miljoen euro nodig is. De Lawei geeft wel aan dit verschil te kunnen overbruggen tot aan de uitkomst van de arbitrageprocedure. Het college van B&W heeft dit vrijdag bekendgemaakt in een brief aan de raad.

Arbitrageprocedure met vorige bouwer
Er bestaat nog wel een kans dat De Lawei zonder financiële kleerscheuren uit het verbouw-drama kan stappen. De Lawei moet het lopende geschil met de vorige bouwer Van Norel uit Epe dan winnen. In dat geval komt alle schade voor rekening van deze bouwer. Mocht de schouwburg de arbitrageprocedure verliezen dan zal de schadepost maximaal 4.85 miljoen euro kunnen worden.

De hogere schadeverwachting leidt dus voor de gemeente tot een risico. "We zijn op dit punt afhankelijk van de uitkomsten van de arbitrageprocedure tussen De Lawei en de aannemer. Deze afhankelijkheid bestaat al sinds ons besluit om extra subsidie beschikbaar te stellen. We wachten het oordeel van de arbitragecommissie af." zo laat het college van B&W weten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk