Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Ontucht met dochter: 2 jaar cel Westereender

vr 1 mei 2015, 15.26 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij ontucht pleegde met zijn minderjarige dochter is een 44-jarige inwoner van De Westereen vrijdag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel. De Westereender heeft op zaterdag 15 november vorig jaar seks gehad met zijn zestienjarige dochter. De man bleef stug volhouden dat hij onschuldig was. Hij zei dat hij zijn dochter getroost en geknuffeld heeft. Ze zou boos zijn geweest omdat ze te horen had gekregen dat ze na het weekend uit huis geplaatst zou worden.

Hij was volgens eigen zeggen 'erg geschrokken' toen hij vernam dat zijn dochter aangifte tegen hem had gedaan. De rechtbank vond dat de verklaring van de dochter betrouwbaar overkwam. Ze had volgens de rechtbank in hoofdlijnen consistente verklaringen afgelegd. Meteen nadat ze seksueel was misbruikt had ze dat in een WhatsApp-bericht aan een vriendin gemeld. Bovendien is er celmateriaal van de vader op haar lijf gevonden. Onder de nagels van beide middelvingers van de Westereender zijn huidcellen en vaginale cellen van de dochter aangetroffen.

De vader heeft volgens de rechtbank 'de normale en gezonde ontwikkeling van een kind doorkruist'. En hij heeft zijn eigen bevrediging voorop gesteld. De rechtbank rekent het de Westereender zwaar aan dat hij op geen enkele wijze zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en dat hij op geen enkele manier spijt heeft betuigd. Het Openbaar Ministerie ging twee weken geleden uit van verkrachting en eiste drie jaar cel. De rechtbank oordeelde dat niet bewezen kon worden dat er sprake is geweest van dwang en dat er dus ook geen bewijs was voor verkrachting. De Westereender moet een schadevergoeding van 3000 euro aan zijn dochter betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!