Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Foto: Binne Kramer | Brigitta Meinema over de bed, bad en broodregeling

BBB-regeling blijft de gemoederen bezighouden

do 30 april 2015, 19.11 uur

BURGUM - De Bed, Bad en Brood regeling, zeg maar de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, blijft de gemoederen bezighouden, zeker nadat er in allerlaatste instantie een akkoord is bereikt tussen de beide landelijke opponenten, de VVD en de PvdA. Over de manier waarop kun je je twijfels hebben, aanleiding voor discussie is er en zal er voorlopig nog wel even blijven. Daarvoor grijpt deze situatie te diep in op de gevoelens van mensen.

En dat geldt uiteraard ook voor de burgers van Tytsjerksteradiel, vertegenwoordigd door de leden van de gemeenteraad. Daar zijn de geesten ook gescheiden, zij het dat de scheidslijnen wat minder stringent zijn getrokken. Maar het verwonderde niet dat ook in de raadsvergadering van donderdag 23 april het onderwerp nog eens aan de orde kwam. Brigitta Meinema had eerder de zorgen van Grien Links en de CU al uitsproken en dat deed ze nu nog een keer, mede naar aanleiding van het bovenstaande. Zij zag in het nu bereikte compromis geen echte oplossing. Ze refereerde aan het feit dat veel gemeenten niet van plan lijken te zijn hun opvang te sluiten en mensen de straat op te sturen. Als ze dat doen heeft het kabinet gedreigd die gemeenten te korten in hun bijdragen.

"De vraag is", aldus Brigitta Meinema, "wat zijn nu daadwerkelijk de resultaten van het overleg dat met de betrokkenen is gevoerd, want dit compromis is duidelijk geen sluitende oplossing. En wat betekent dit voor deze gemeente, met andere woorden, wat doen wij hiermee." Wethouder Doeke Fokkema kon eigenlijk niets anders antwoorden dan: "Eins witte jo like folle as ik. Ik bin wol hiel benijd hoe at dit fierder giet. It ryk is myn optyk ferantwurdelik en oan dy ferantwurdelikens halde wy har ek." Brigitta Meinema was er duidelijk niet gerust op en refereerde aan de zorgplicht die een gemeente nu eenmaal heeft. Doeke Fokkema sloot de discussie af met: "Sjen hoe't de regeling der hinne komt te lizzen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof