Account
Logo
Zoeken
8 °C
Foto: Geert Huisman

Redmaterieel Surhuisterveen naar Roemenië

do 30 april 2015, 11.01 uur

SURHUISTERVEEN - Woensdagavond heeft de brandweergroep uit Surhuisterveen haar oude redmaterieel overgedragen aan het korps uit Kollum. Het materieel komt op een brandweerwagen, die eind mei door het korps in Kollum aan het korps van Praid in Roemenië wordt geschonken.

Het materieel is rond 1990 bijeen gebracht door Handel en Industrie in Surhuisterveen, vakbond F.N.O en de PTT. Het toenmalige korps uit Surhuisterveen heeft onder leiding van Herman van Til een aantal bedrijven benaderd om de benodigde 20.000 gulden binnen te halen. Tot dan toe was het korps bij ongevallen met beknelling aangewezen op een hulpverleningswagen uit Drachten of uit Buitenpost. Op 18 juni 1990 werd het materieel door leverancier Holmatro uit Raamsdonkveer op het Torenplein aan het korps overgedragen.

Het materieel in de huidige tijd verkopen had volgens huidig commandant Jan Wiersma niet veel geld opgebracht. Daarom werd besloten een ander korps er blij mee te maken. Zo blijft het redgereedschap toch behouden voor de brandweer, alleen in een ander land.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer