Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Garyp-trainer schopte speler Jistrum onderuit

wo 29 april 2015, 17.25 uur

LEEUWARDEN - De trainer van het eerste elftal van V&V '68 uit Garyp heeft vorig jaar op 25 oktober een speler van Jistrum onderuit geschopt. Het gebeurde 'in een split second' en uit pure frustratie zei de trainer, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, woensdag tegen politierechter Christine Koelman. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de wedstrijd in de 5e klasse C zaterdag op het scherp van de snede gespeeld. En lang niet altijd volgens de regels, volgens de Garyp-trainer. Nadat tot drie keer toe spelers van Jistrum ongestraft een voetballer uit zijn team hadden nagetrapt, was de maat vol.

Toen de Jistrum-voetballer die de laatste overtreding maakte langs de dug out liep, werd hij door de Garyp-trainer onderuit gehaald. De trainer beweerde dat hij de voetballer had laten struikelen. De scheidsrechter had in ieder geval dit voorval wel waargenomen. Volgens hem had de trainer de Jistrum-speler doelbewust onderuit geschopt. Dat had ook de trainer van Jistrum gezien. De Garyp-trainer had het zelf anders beleefd. Volgens hem had de scheidsrechter zelfs dit incident over het hoofd gezien. Hij bleef volhouden dat hij de Jistrum-speler had laten struikelen.

De trainer kreeg de rode kaart en werd van het veld gestuurd. De KNVB schorste hem voor acht wedstrijden, door de club werd hij tot 1 januari van dit jaar geschorst. De trainer van Jistrum verklaarde dat hij zijn speler meteen heeft moeten wisselen. Ook dat klopte volgens de Garyp-trainer niet. De voetballer zou de eerste helft gewoon hebben uitgespeeld. Een week later zou hij alweer een wedstrijd voor zijn club hebben gespeeld. Hij had wel een schadevordering ingediend. Als gevolg van de trap zou hij vijf dagen moeilijk hebben kunnen lopen.

Hij had een paar weken slecht geslapen en hij zou zelfs hebben overwogen om te stoppen met voetballen. Ook met de schadeclaim was de verdachte het niet eens. 'Ik denk dat hij mij gewoon wil pakken', zei de Leeuwarder. 'U heeft hem toch gewoon gepakt?', reageerde de rechter. Koelman kende 100 euro smartengeld toe en 22 euro aan gemaakte kosten. De Garyp-trainer kreeg een boete van 500 euro. De rechter hield er rekening mee dat de Leeuwarder geen strafblad had. In zijn nadeel liet de rechter meetellen dat hij als trainer een voorbeeldfunctie heeft.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!