10 °C

Oerterp wint ruim van Thrianta

ma 27 april 2015, 11.21 uur

URETERP - Na de belangrijke overwinning van vorige week tegen concurrent Oranje Zwart was het vandaag zaak om thuis tegen Thrianta de punten in huis te houden.

De Oerterpers wilden vandaag vanaf minuut 1 laten zien waarom zij de koplopers zijn en dat er vandaag voor de tegenstander uit Hoogeveen niets te halen viel in Oerterp. De daad werd bij het woord gevoegd, want binnen 7 seconden stond het al 1-0 voor de Oerterpers. Al snel bleek dat Oerterps een maatje te groot was voor haar tegenstander. Via 8-4 en 12-6, bereikten de Oerterpers de rust met een riante voorsprong, 19-6.

In de rust was dus al wel duidelijk dat Oerterp de wedstrijd ruim ging winnen, de vraag was alleen nog met hoeveel. In de beginfase van de 2e helft wist ook Thrianta de korf wat vaker te vinden, waardoor de stand na een kleine 10 minuten 22-9 was. Ondanks de ruime voorsprong vond Oerterp de inspiratie om niet te verzwakken, maar juist door te gaan met gevarieerd en goed aanvalsspel. Met nog zo’n 7 minuten te spelen gaf het scorebord een 30-12 stand aan, in de slotfase bepaalden de Oerterpers door nog 2 fraaie treffers de eindstand op 32-13.

Oerterp 2 nam het vandaag op tegen Thrianta 2, net als vorige week hadden de Oerterpers moeite om lekker in de wedstrijd te komen. De gasten namen het initiatief, maar gaandeweg de 1e helft kwam de thuisploeg beter in haar ritme, bij rust stond het 10-8. Na rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer, de voorsprong werd vergroot en de overwinning werd veilig gesteld. In de eindfase deed Thrianta nog wat terug, eindstand 21-18.

Door de overwinningen van Oerterp 1&2 worden de kopposities van beiden vast gehouden. Volgende week een vrij weekend, op zaterdag 9 mei reist de Oerterp-selectie af naar Vroomshoop om het daar op te nemen tegen Top 1&2.