Account
Logo
Zoeken
6 °C

Drachtster Boys krijgt te weinig

ma 27 april 2015, 11.05 uur

DRACHTEN - Het wordt nog spannend in de strijd om promotie/degradatieplaatsen in de Hoofdklasse C. Drachtster Boys had het zich zaterdag daarin wat gemakkelijker kunnen maken door punten te pakken in het thuisduel tegen het sterke SVZW uit Wierden, maar het liep tegen een minieme nederlaag aan: 0-1.

Drachtster Boys had op z’n minst een punt verdiend tegen de nummer vijf. SVZW, met onder anderen oud-profvoetballer Ruud ter Heide in de gelederen, stelde erg teleur in het Drachtster Bos en creëerde weinig kansen, ook al omdat Drachtster Boys goed stond te verdedigen, ondanks de afwezige geblesseerde Iloba Achuna en Jan Stoker.

Eerste kans van de wedstrijd was al na vijf minuten voor Boys-topscorer Willem de Jong, die hoog over schoot. In het verloop van de eerste helft behield Drachtster Boys het initiatief, maar kwam het in de persoonlijke duels tekort tegen SVZW, dat daardoor vrij eenvoudig overeind bleef.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of de Boys kregen een dreun te verwerken. SVZW-linkerspits Uguz nam een lange bal in een keer goed op de wreef en scoorde: 0-1. Inmiddels was het duidelijk dat de tussenstanden op de andere velden in de hoofdklasse niet in Drachtster voordeel waren, dus de Boys moesten aan de bak. Het kwam uiteindelijk ook dreigender voor het doel van SVZW.

Kansen kwamen er voor Joël Wagenaar na aangeven van Peter Jansen Klomp (over) en voor invallers Geyik en Bakels. Met name Geyik leek te lang na te denken toen hij in zijn eentje op keeper Achterhoek afkwam. Deze laatste kwam als winnaar uit de strijd. Drachtster Boys drong steeds meer aan, dwong nog wat kleinere kansen af maar heeft de laatste drie competitiewedstrijden moeite met scoren.

Vijf minuten voor tijd leek er nog even een voordeel in te zitten toen SVZW-speler Michels na een grove overtreding met rood van het veld moest. In opstootjes ervoor en erna zagen Boys-spelers Bischop en Hassan ook nog eens geel, waardoor zij een schorsing tegemoet zien. En na het eindsignaal van scheidsrechter Will stond Drachtster Boys met lege handen.

Nog twee wedstrijden resteren de Boys in hoofdklasse C. Het staat nu één punt boven de ongewenste promotie/degradatieplaatsen, die verplichten tot nacompetitie. Urk en AZSV volgen de Boys op één punt, Staphorst op vier punten. Het programma van de Boys lijkt eenvoudiger dan die van de concurrentie, maar niets is zeker, zeker niet aan het einde van de competitie.

Volgende week, zaterdag 2 mei, speelt Drachtster Boys thuis tegen VVOG, dat twee punten boven Drachtster Boys staat en formeel ook nog niet helemaal veilig is. Aftrap in het Drachtster Bos om 14.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie