Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Kleine overwinning van De Readtsjes

ma 27 april 2015, 10.56 uur

DE WESTEREEN - Zwaagwesteinde heeft zondagmiddag met het kleinst mogelijk verschil weten te winnen van FFS. Na een 0-0 ruststand werd via een doelpunt in de 88e minuut van, man of the match Henk van der Wal, uiteindelijk met 1-0 gewonnen. Door deze overwinning en de nederlaag van naaste concurrent Harlingen, kan Zwaagwesteinde de 4e plaats, die misschien aan het eind van de competitie recht geeft op nacompetitie, niet meer ontgaan.

De thuisclub begon niet 100% geconcentreerd aan de wedstrijd tegen het nog voor degradatie vechtende FFS. Hierdoor ontstond er in de 1e helft een saaie wedstrijd waarin Zwaagwesteinde wel enkele kansen wist te creëren maar in de afronding niet scherp genoeg was. De mooiste kans van de 1e helft was na 35 minuten spelen voor Jan Eisma, die zijn inzet echter gestopt zag door de beste man aan FFS zijde doelman Nico Pijlman. Verdedigend kwam de ploeg van trainer Henk Buning maar nauwelijks in problemen tegen de onmachtige aanval van FFS waarin topscoorder Age Ellert van der Velde node werd gemist.

In de 2e helft een wel iets beter maar nog steeds niet goed spelend Zwaagwesteinde had in de 59e minuut op voorsprong moeten komen. Een perfecte voorzet van Jan Eisma bereikte spits Peter Jan Schuts, maar de anders altijd trefzekere goaltjesdief faalde door voor leeg doel naast te schieten. Hierna wisten De Readtsjes de mannen uit Vegelingsoord steeds verder op eigen helft terug te dringen zodat het wachten was op de bevrijdende openingstreffer. Nadat Hette Visser in de 75e minuut nog zijn meerdere moest erkennen in de uitblinkende doelman Nico Pijlman leek het dat hij in de 85e toch de ban wist te breken, maar op aanraden van de grensrechter keurde scheidrechter Dooren, ondanks felle protesten van de thuisclub, het doelpunt af. Het bleek echter uitstel van executie want in de 88e minuut viel de 1-0 toch nog door de mee naar voren gekomen Henk van der Wal, die in een scrimmage, op de juiste plaats stond om de bal binnen te koppen. In de 7 minuten blessuretijd kwam Zwaagwesteinde niet meer in de problemen zodat De Westereenders een wel verdiende maar moeizaam behaalde overwinning konden bijschrijven.

Zwaagwesteinde is dus zeker van minimaal een 4e plaats in de eindstand van de competitie. Of dit voldoende is voor het behalen van de nacompetitie hangt ervan af of DTD winnaar wordt van de 3e periode. Mocht dit zo zijn (het nog voor het kampioenschap strijdende DTD staat momenteel bovenaan in de 3e periode met 3 punten voorsprong op nr. 2 Drachten) dan neemt Zwaagwesteinde als hoogst geplaatste niet periodewinnaar de periode van de kampioen over. Volgende week spelen De Readtsjes weer thuis namelijk “De Wâldenderby” tegen het al gedegradeerde Harkema Opeinde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381