5.4 °C

DTL speelt gelijk tegen Quick

ma 27 april 2015, 10.47 uur

HANTUM - In de zaal werd de confrontatie met DTL twee keer nipt gewonnen door Quick. Maar doorgaans ontlopen deze ploegen elkaar de laatste jaren niet veel en zijn de wedstrijden altijd spannend. Daarom werd er door de coach op gehamerd dat er scherp gestart moest worden en vanaf de eerste minuut DTL onder druk te zetten.

DTL startte echter zeer sterk aan de wedstrijd. Met name de heren van DTL waren goed op schot. Quick had moeite om onder deze druk uit te komen. DTL kwam op 3-0 en in het vervolg van de eerste helft liep Quick steeds achter de feiten aan. Gelukkig kon Quick via een aantal afstandstreffers van Sjoerd Pool en Jelte de Vries toch nog de aansluiting houden. Ruststand 8-11.

Na rust had Quick het voordeel dat er met de wind mee geschoten kon worden. Dit leverde de eerste twee aanvallen meteen 2 doelpunten op. Maar DTL scoorde even zo snel terug en behield de voorsprong. Halverwege de tweede helft werden een aantal verdedigende fouten van Quick effectief door DTL afgestraft, waardoor DTL op 15-11 kwam. DTL ging op balbezit spelen, maar had blijkbaar niet in de gaten dat er nog 13 minuten te spelen waren. Quick liet zich niet van de wijs brengen en ging er nog even vol tegenaan. De wedstrijd kantelde en Quick kwam terug tot 18-18. Toen Gerwold Hylkema in de slotminuten van afstand ook nog de 18-19 maakte leek het een gestolen overwinning te worden voor Quick. Maar DTL wist nog eenmaal te scoren, zodat de wedstrijd in een terecht gelijkspel eindigde. Eindstand 19-19.

Doelpunten: Jelte de Vries 6, Sjoerd Pool 5, Gerwold Hylkema 5, Hendrik de Jong 1, Froukje Veenema 2.