8.2 °C

Be Quick verliest van koploper Blauw Wit '34

zo 26 april 2015, 16.35 uur

LEEUWARDEN - Het is Be Quick niet gelukt om Blauw Wit ‘34 thuis te verrassen. De Leeuwarders wonnen met 0-1 dankzij een treffer van uitblinker Jeton Musliu in de 82e minuut. In de gelijk opgaande wedstrijd leek het lange tijd 0-0 te worden. Gezien de hele wedstrijd was een puntendeling ook het meest logisch geweest. Be Quick kreeg de beste kansen en qua voetbal was Blauw Wit ’34 (bij vlagen) de iets gemakkelijker voetballende ploeg. Be Quick is hiermee afgehaakt voor de titelstrijd. Blauw Wit ’34 heeft nu de beste papieren voor rechtstreekse promotie, al ligt Zeerobben nog wel gevaarlijk op de loer.

In de eerste helft startte Blauw Wit ’34 vrij goed en vooral op het middelveld hadden de gasten het beste van het spel. Vanaf links was de sterk spelende Jeton Musliu dreigend, ook al bleven echte kansen uit.

De eerste mogelijkheid was voor Be Quick en toen waren er al 29 minuten gespeeld. Vanaf links was Janco Wiersma gevaarlijk, maar zijn inzet werd knap geblokt. Vijf minuten voor rust had Be Quick een ideale kans op een voorsprong. Een prima diagonale pass bereikte Gert Jan Koopmans, die vervolgens alleen op de keeper af ging. Helaas kon Gert Jan deze prachtkans niet verzilveren.

Rust 0-0

Na de rust was Be Quick aanvallend heel actief en leek het het initiatief volledig naar zich toe te trekken. Helaas leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Blauw Wit ’34 weer wat beter in de wedstrijd en de eerste waarschuwing kwam in 79e minuut via een hard schot van Alban Miftari. Keeper Eelke Kooistra redde echter fraai. Drie minuten later viel de enige en dus ook winnende treffer. Linkerspits Jeton Musliu werd goed aangespeeld, speelde zich vrij en liet keeper Eelke Kooistra kansloos, 0-1.

Be Quick reageerde met een slotoffensief en vele ballen werden hoog voor het doel gebracht. Gert Jan Koopmans zag een inzet van de lijn gehaald en een schot van Ynte Koopmans werd uitstekend gepareerd door keeper Dennis Dijkstra. In de voorlaatste minuut leek een vrije trap van Gert Jan Koopmans toch nog een punt op te leveren, maar keeper Dijkstra tikte de bal knap over de lat. Vrij snel hierna floot de goed leidende scheidsrechter Mesbah voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Be Quick staat op de derde plaats en hoopt zich te plaatsen voor de nacompetitie. Volgende week spelen de Dokkumers opnieuw thuis. Heerenveense Boys komt naar het Tolhuispark en ook nu verdienen de jongens van Henk Konings de support van de trouwe supportersschare. Er valt nog zeker het nodige te verdienen, al is het seizoen nu al meer dan geslaagd.