12.7 °C

SC Veenwouden in slotfase langs Hardegarijp

zo 26 april 2015, 16.31 uur

HURDEGARYP - SC Veenwouden boekte de zevende zege in de derde periode en heeft daardoor de derde periodetitel voor het grijpen. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong op de enige concurrent CVVO zes punten. Het was in Hardegarijp geen al te beste wedstrijd.

De thuisclub is nog niet vrij van degradatiezorgen want de tiende plek betekent promotie/degradatie nacompetitie en het trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe. Het offensief leverde een aantal hoekschoppen op maar geen uitgespeelde kansen. De gasten kregen via Wytze Veenstra een aantal mogelijkheden maar deze had het vizier niet op scherp staan. De tweede helft bood meer spektakel. De thuisclub kreeg mogelijkheden via Rudolf Beimers een Marco Landstra maar een treffer leverde dat niet op. SCV kreeg daarna prima mogelijkheden via Stefan Jan Sijtsma (2x) maar beide keren ging de bal naast het doel. In de 75e minuut kreeg Evert Dijkstra namens de thuisclub een domme tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal en dat was het breekpunt in de wedstrijd.

De gasten profiteerden onmiddelijk van de man meer situatie toen Albert Jan van Zwol Stefan Jan Sijtsma aanspeelde op de rand van de zestien. Stefan Jan legde de bal in een keer goed en haalde verwoestend uit: 0-1. De thuisclub kreeg nog een paar kansen maar Rudolf Beimers schoot voorlangs en Leo Spindelaar knalde dde bal over.

In de 81e minuut besliste SCV de wedstrijd definitief toen de doorgebroken Rinse Procee Erik de Vries een niet te missen kans bood: 0-2. Wytze Veenstra en Rinse Procee kregen daarna nog prima kansen om de score uit te breiden maar misten beide vrij voor de keeper.

Zaterdag gaat SCV op bezoek bij koploper Blauw Wit '34. Bij een gelijkspel voor SCV of puntverlies van CVVO is de periodetitel binnen.