3.3 °C

Tilsters zijn na rust spoor volledig bijster

zo 26 april 2015, 16.29 uur

BOORNBERGUM - De thee had SC Kootstertille geen goed gedaan want men was na rust geen schim meer van de bovenliggende partij uit de eerste helft. Een fraaie 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en toen de Tilsters na een rode kaart voor Douwe van der Bij ook nog eens met tien man verder moesten, was het team compleet stuurloos. De thuisclub profiteerde optimaal van de onmacht bij de gasten en vierden een groots bejubelde 5-2 overwinning.

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht en had SC Kootstertille alle troeven nog in handen. Het begon al vrij snel na de aftrap met kansen voor Aize Storm, via een been hoekschop, en Marco Meetsma, moeizame redding van doelman Thom van der Heide. Vervolgens was een inzet van Jouke Waaksma Bzn iets te hoog gericht. Na ruim een halfuur spelen leverde de betere spelopvatting van de Tilsters eindelijk resultaat op. Xander Felen belastte zich met een vrije trap waar Douwe Kloostra in de zestien goed op anticipeerde en met de kruin fraai voor 0-1 raak kopte.

Twee minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Marco Meetsma treuzelen in de thuisclubdefensie afstrafte en SC Kootstertille op 0-2 bracht. Kort daarvoor had Jouke Waaksma Bzn ook nog eens rakelings naast geschoten. De thuisclub was dan ook het meest tevreden met het fluitsignaal voor de rust maar zou als herboren terugkeren. De twee hoekschoppen op rij en een inzet rakelings naast het doel had SC Kootstertille toen al wakker moeten schudden maar het team bleef volharden in een veel te slappe houding. Tien minuten na rust kwam arbiter Pultrum de Tilsters nog te hulp door een treffer van de thuisclub wegens vermeend aanvallen van doelman Elvin Meyer af te keuren.

Vijf minuten later had SC Boornbergum toch haar aansluittreffer toen Harm van der Meer een goed lopende aanval van de thuisclub wist af te ronden; 1-2. SC Kootstertille kwam vervolgens nooit meer in de flow van voor de rust en moest halverwege de tweede helft ook nog eens met tien man verder. De overtreding van Douwe van der Bij werd door arbiter Pultrum beoordeeld als het onderuithalen van een doorgebroken speler en gaf de Tilster captain vervolgens rood en zijn team een strafschop tegen. Sander Braam had geen enkele moeite met de elfmeter en bracht de thuisclub in evenwicht; 2-2.

Defensief was het bij de gasten daarna een gatenkaas waar een ontketende thuisclub wel raad mee wist en volop van profiteerde. Patrick Fiene vond vrije doorgang in het gapende gat en verschalkte doelman Meyer met een fraaie stiftbal. Voor het eerst stond SC Boornbergum in deze wedstrijd op voorsprong. De Tilster doelman deelde even later ook in de malaise door een inzet niet goed te verwerken waardoor de bal via de rug van opnieuw Patrick Fiene ongelukkig in het eigen doel stuiterde. De Tilsters waren het laatste deel van de wedstrijd het spoor finaal bijster. Enkele minuten voor het verlossende einde strooide de thuisclub nog meer zout in de bijtende wonde. Met zijn tweede treffer bepaalde Harm van der Meer de eindstand op 5-2 en zocht SC Kootstertille gedesillusioneerd de kleedkamers op.