4.4 °C

Friese Boys onderbreekt goede reeks ASC

zo 26 april 2015, 13.53 uur

KOLLUMERSWEACH - Zaterdag stond voor ASC de uitwedstrijd in Kollumerzwaag tegen Friese Boys op het programma. Na een prima reeks is ASC op de ranglijst een paar plaatsen geklommen, en ging het met 4 overwinningen op rij, toch met enig vertrouwen deze wedstrijd tegemoet. Na het eerste fluitsignaal leek het ook alsof ASC de stijgende lijn door kon zetten en hield het Friese Boys goed in bedwang.

De eerste echte goede aanval van de wedstrijd kwam van ASC echter de voorzet die uiteindelijk volgde werd een prooi voor de doelman van Friese Boys en was het gevaar geweken. Beide ploegen kwamen hierna in evenwicht, en leek de fut er bij ASC een beetje uit. Toch was ook de 2e echte kans voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum, na goed doorzetten van Hille Wijma kwam de bal bij Han Zwart die alleen op de doelman kon doorgaan, maar deze bij zijn schot op zijn weg vond waardoor het 0-0 bleef. Het echte eerste wapenfeit van Friese Boys was na 37 minuten spelen te noteren maar ook deze kans werd niet benut zodat er halverwege met een 0-0 stand werd gerust.

Na de onderbreking oogde ASC vermoeid, de afgelopen wedstrijden hebben behalve goede resultaten ook hun tol geëist op de al niet geheel fitte selectie, en kreeg Friese Boys de teugels stevig in handen. Na 53 minuten kwam ASC nog goed weg toen de paal redding bracht, maar een minuut later moest het toch capituleren toen Harmen Hietkamp uit een hoekschop de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord zette. ASC kwam er na deze treffer even niet aan te pas, en verloor bijna alle duels om de bal.

De tweede treffer van Friese Boys hing in de lucht en kwam er in de 72e minuut ook toen Arjen Bosma bijna geheel vrijstaand de bal achter de ASC goalie wist te koppen en het 2-0 was. De wedstrijd leek hierdoor wel gespeeld ware het niet dat ASC na 77 minuten via Han Zwart de kans kreeg op de aansluitingstreffer, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal achter het doel. Friese Boys speelde hierna min of meer de wedstrijd eenvoudig uit, en pakte het toch verdiend de 3 punten. Voor ASC misschien een kleine domper na de afgelopen 5 wedstrijden, maar het houd nog steeds uitzicht op een plaats bij de eerste 10.

De komende week zal ASC moeten zien te herstellen en fit te worden voor de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 2 mei tegen Twijzel, aanvang (op de voor ASC ongebruikelijke begin tijd) 14.30 uur.