8.3 °C
© Derk Schoonhoven

Boelenslaan en NQL delen punten

zo 26 april 2015, 13.15 uur

BOELENSLAAN - Voor de vierde keer dit jaar troffen beide ploegen elkaar. Twee keer in de zaal en twee keer op het veld. Boelenslaan won een wedstrijd. Twee keer werd er gelijk gespeeld. Beide ploegen zijn dus goed aan elkaar gewaagd. Op een koude druilerige lentezaterdag, werd het wederom een wedstrijd die alle kanten op kon. Het eerste kwartier was na een 1=0 voorsprong van NQL voor Boelenslaan, dat door een strafworp van Peter Hylkema, een afstand schot van Gerda Veldman en doelpunten van Merle de Wind en Peter Hylkema Een 2-4 voorsprong nam.

Daarna nam NQL het heft in handen en kwam door goed en snel spel gelijk 4-4. Boelenslaan kwam door een afstandschot van Jan de Graaf nog op een 4-5 voorsprong, maar liet het toen even afweten NQL kon uitlopen naar een 7-5 ruststand.

Direct na rust had Boelenslaan even en opleving en kon door doelpunten van Elske van Oosten en Peter Hylkema de stand gelijk trekken 7-7. Hierna nam NQL het heft weer in handen en liep uit naar 10-7. Tot een kwartier voor tijd kon NQL deze voorsprong handhaven. Boelenslaan moest een tandje bijzetten. Een benutte strafworp van Peter Hylkema gaf de ploeg vleugels.

Door twee doelpunten van Jan Boomsma werd het gelijk 10-10. Boelenslaan ging goed door en nam door doelpunten van Elske van Oosten en Merle de Wind een 10-12 voorsprong. NQL probeerde van alles en scoorde in de laatste minuut 11-12. De tijd zat er op.

In de extra tijd was Boelenslaan te gretig om nog te scoren. dit werd hen noodlottig het doelpunt viel aan de andere kant 12-12. Precies dezelfde score in de laatste zaalwedstrijd. Toen verspeelde Boelenlaan ook in de laatste seconden de winst.

De eerstvolgende wedstrijd is op 9 mei thuis tegen WIK.